Marokkaanse lentestamppot

Eten door Vera
Stamppot alleen een echte wintermaaltijd? Echt niet! Je kunt een winterse stamppot heel gemakkelijk een lentetwist geven door lekkere frisse ingrediënten te gebruiken. Ze.nl laat het je zien!

Waarom eten we eigenlijk alleen maar in de winter stamppot, als het ook in de lente of zomer heerlijk is om te eten? Ze.nl geeft je een recept voor een heerlijke frisse Marokkaanse lentestampot. Probeer het zelf!

Marokkaanse lentestamppot

Wat heb je nodig?
(2 personen)

  • 450 gr kruimige aardappelen
  • 200 gr doperwten
  • 150 gr tuinbonen
  • 75 gr mais
  • 150 gr feta
  • 125 ml crème fraiche
  • 5 gr koriander
  • 5 gr munt
  • 3 el pijnboompitten
  • Lamskoteletjes
  • Peper
  • Zout


Hoe maak je het?
  1. Kook de aardappelen in een laagje water in ongeveer dertien minuten gaar.
  2. Doe ondertussen de doperwten en tuinboontjes in een pan en kook deze in zes minuten gaar.
  3. Bak de lamskoteletjes rustig tot ze gaar zijn.
  4. Snijd ondertussen de munt, koriander en feta fijn.
  5. Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet deze af en doe ze terug in de pan. Doe hetzelfde met de doperwtjes en tuinbonen en leg deze in dezelfde pan als de aardappelen.
  6. Voeg de crème fraiche toe en stamp deze samen met de aardappelen.
  7. Voeg daarna de mais, pijnboompitten, munt, koriander en feta toe, samen met wat peper en zout en roer deze zachtjes door de stamppot. 
  8. Serveer de lentestamppot samen met de lamskoteletjes op een mooi bord.
EetZe!