Lekker weg in eigen land (+ korting voor Ze's!)

Vrije tijd door Maresa
Al vakantieplannen voor deze zomer? Waarom zou je Nederland niet wat meer gaan ontdekken? Het is goedkoop en scheelt een jetlag. Ons kikkerlandje is echt niet altijd koud en heeft alles in huis voor een topvakantie!

Steden en dorpen in Nederland

Van andere landen zien we vaak meer dan van ons eigen land. Tijd om daar verandering in te brengen! Welke steden heb jij nog nooit bezocht? Pak de kaart van Nederland erbij en prik een nieuwe bestemming. Ken je bijvoorbeeld kleine plaatsen als Langedijk, Bakkum of Moergestel? Nee? Zo kun je nog meer bestemmingen bedenken die je misschien niet gelijk iets zeggen, maar die wel de moeite van een bezoek waard zijn. Boek in deze omgeving eens een leuke accommodatie en ontdek wat voor attracties, natuurgebieden en leuke winkels hier te vinden zijn. Natuurlijk kun je met mooi weer ook gewoon op een terrasje van de zon genieten of per fiets of boot de omgeving verkennen.


Natuurgebieden

De Veluwe is een prachtig gebied waar je bovendien gratis kunt fietsen. Ja, gratis. Er zijn 1700 witte fietsen die in het natuurpark op je staan te wachten. Daarmee kun je prachtige routes volgen door het nationale park. Het enige wat je betaalt is de entree naar het natuurpark. In de buurt van De Veluwe zijn trouwens heerlijke vakantiehuizen te vinden, dus je slaapt
?s nachts lekker na een actieve (of juist luie) dag in de natuur.

Leuke attracties
Een dagje weg? Ook zonder overnachting kun je genieten van Nederland. Afhankelijk van waar je woont kun je in Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland prima genieten van een dagje strand. Bekijk op donderdag of vrijdag de weersvoorspellingen voor het weekend en plan zo je reis. Tip: ga met mooi weer met het openbaar vervoer of met de fiets naar het strand. Zo voorkom je parkeerellende.

Je kunt ook kiezen voor een dagje pretpark. Heb je buiten de schoolvakanties een keer tijd? Ga dan op die dagen naar bijvoorbeeld de Efteling, Walibi of Safaripark Beekse Bergen. Meer te weten komen over de historie van Nederland of iet anders leren? Zoek eens op ?bijzondere musea Nederland?. Tips voor leuke musea: het Zuiderzeemuseum (loop rond in de geschiedenis!), Nemo (doe zelf leuke proefjes) en Corpus (?reis door de mens?).


Speciaal voor Ze.nl-lezeressen

Zin gekregen in vakantie? Boek dit jaar een vakantiehuis op AanZee.com en betaal geen boekingskosten (ter waarde van 35 euro). Boek je een verblijf in vakantiehuis De Hommel  in het Noord-Hollandse Bergen, dan krijg je bovendien nog een extra korting. Op een lang weekend of een midweek bespaar je ? 25,- . Voor een week is je korting zelfs ? 50,-. Je verblijft op een kwartiertje fietsen van Bergen aan Zee, in een gezellig appartement dat in stijl is ingericht.

Geef voor de korting bij het maken van je reservering de code ZeNL-H2012 door. De korting zal te zien zijn op de factuur.


Wie is Aan Zee?

Aan Zee is de grootste verhuurder van particuliere vakantiehuizen aan de Nederlandse Kust. Aan Zee heeft huizen in het hele land ? en trendy, luxe appartementen in diverse steden. Met de hele familie erop uit? Kijk dan eens naar de grote vakantieboerderijen. Ook op de Wadden kun je bij Aan Zee een heerlijk vakantiehuis boeken. Alle huizen hebben iets bijzonders: een speciale locatie, een zwembad, een sauna, een stoombad... Voor meer info, check de website!