De mannelijke stripper

Intiem door Jerney
Je kunt het opleuken met rode lichten, maar sexy is de hoerenbuurt in Amsterdam op het eerste gezicht niet. Poolse dames boven de vijftig, mannen met een bierbuik; you get the picture. Totdat ik de film Magic Mike zag. Wow.

Ik ben stiekem altijd al gefascineerd geweest door alles wat met de ?Red Light District?, strippen en minuscule lapjes stof te maken heeft. Niet dat ik sta te springen om bovenin een paal te hangen. Dat betekent namelijk gegarandeerd de spoedeisende hulp en een schreeuwende vader naast me. Nee dank. Ook de vrouwen achter het raam vind ik persoonlijk een beetje troosteloos (en in vele gevallen niet geschikt voor een fluorescerende bikini). Echter het hele ?stripperidee? vind ik mateloos interessant. Terwijl de meeste mannen nooit zullen toegeven naar de hoeren te gaan ? Dré Hazes niet meegerekend ? staan ze met zijn allen in de rij bij de stripclub (onder het mom: vrijgezellenfeest). Fantaserend over pornohakken, geile muziek en een lapdance zijn deze mannen op zoek naar het ultieme vermaak: geldbriefjes in iemands string stoppen.


Tupperware-feestjes
Of een Nederlandse (vrouwen)stripclub net zo sexy is als in de meest explicit videoclip van beroemde rappers; ik weet het niet. Misschien staan er alsnog vrouwen van 50+ tegen een paal aan te rijden op het deuntje Like a Virgin. Laten we hopen van niet, want de film Magic Mike heeft extreem hoge verwachtingen weten te scheppen wat betreft de mannelijke variant. Wanneer je één van de acteurs letterlijk het podium ziet droogneuken op het liedje Pony van Ginuwine, weet je niet of je in lachen moet uitbarsten, je extreem geïntimideerd moet voelen of het liedje thuis zal downloaden (hij staat inmiddels in mijn iTunes-lijst). Feit blijft dat je na deze film absoluut geen zin meer hebt in het gemiddelde Tupperware-feestje, maar direct kijkt of er binnenkort een voorstelling van de Chippendales is.

Gigolo's
Minstens zo interessant zijn de mannelijke gigolo?s die elke twee weken iets vertellen over hun leven op Ze.nl. Terwijl je bij de rosse buurt een vervelende nasmaak houdt, weet de gigolo zijn imago behoorlijk te upgraden. Geen kamertje waar je vlug je broek naar beneden doet, maar een thuisbezoek inclusief wijn, een gesprek en een behoefteanalyse. Je kunt van de gigolo vinden wat je wilt, maar hij klinkt stukken aantrekkelijker dan het kamertje van 2 m² waar de meeste mannelijke bezoekers zich bevinden. Daarnaast is het ook een verfrissing om niet zelf degene te zijn die er wordt uitgebonjourd.

Magic Mike
Toch zal het aantal vrouwelijke bezoekers van stripclubs en gigolo?s een stuk lager liggen dan het percentage mannen. Of vertellen we het elkaar gewoon niet? Na het zien van Magic Mike weet ik in ieder geval één ding zeker: de mannelijke stripclub zal de komende tijd een behoorlijke boost krijgen. Wie wil immers niet een lapdance van een man die voor de verandering wél weet hoe hij moet dansen? Waar ik me de komende tijd bevind? Chippendales. 23 oktober. Amsterdam.

Lees ook de vorige columns van Jerney!
________________________________________________________________________________________

Jerney van Poorten - een 25-jarige in ontkenning - heeft een ?overdose? aan fantasie, een boel sarcasme en een afkeer voor mensen die altijd drie zoenen moeten geven.

Wekelijks schrijft ze op haar blog http://schrijftaal.blogspot.com over alles wat in haar ogen bijzonder interessant is. Zoals George Clooney of ruziën in bed. De columns zijn niet politiek correct, maar gelukkig ook nooit politiek: "Want dat is voor oude mannetjes met hangbillen", aldus Jerney.