I'm sexy and I know it!

Psyche & spiritualiteit door Mendy
Wat is je eerste gedachte bij de titel van deze column? Cool? Kapsones? Doe maar normaal? Maakt ze een grapje? Wat vind je van iemand die zoiets zegt? Dat zegt veel over jezelf.

Ongeacht of ik het meen of niet, mensen zijn direct gealarmeerd wanneer ik dit hardop zeg. En dat doe ik dus ook!

Waarom
Wij meisjes leren over het algemeen om lief te zijn, braaf, niet teveel aandacht op onszelf te vestigen. Wanneer andere vrouwen, meiden, meisjes, dames dit wel doen, gaat er bij ons een belletje rinkelen 'dit klopt niet'. Vaak zie je dan ook dat de vrouw in kwestie even op d'r plaats wordt gezet.

Juist datgene wat we in onszelf onderdrukken wordt een trigger, wanneer we het zien bij anderen.

Wanneer je dus geraakt wordt door deze tekst, is er iets wat je diep, diep van binnen zou willen, maar wat je niet mag van jezelf, waarschijnlijk omdat het niet 'hoort'. Hoe meer het je raakt, hoe dieper het zit.

Hetzelfde geldt voor uitspraken zoals: 'ik ben mooi en ik weet het' of 'ik ben leuk'.

Grappig
Het grappige is ook dat je meteen wordt onderzocht of je wel sexy bent. Gelet wordt dan op het uiterlijk natuurlijk, maar sexy kan in zoveel dingen zitten.

We kunnen ontzettend hard zijn in het beoordelen van iemand anders. Net zo hard als dat we kunnen zijn voor onszelf. De innerlijke criticus maakt overuren! Oh, dat jasje past niet helemaal bij haar schoenen, hoe kan ze nou zeggen dat ze sexy is?

Iedereen is sexy!
Iedereen heeft een ontzettend sexy kant. In hoeverre iemand het durft te laten zien in deze samenleving heeft te maken met hoeveel zelfvertrouwen en hoeveel zelfliefde er is.

Het vrouwelijke is heel sexy
De vrouw die zichzelf goed kent, weet wat ze wil en op haar doel afgaat is sexy. Een vrouw die goed voor zichzelf zorgt, die heeft leren dansen in de regen en leren relativeren is sexy. Hetgeen wat zij zegt meent ze en ze durft haar lichaam te laten bewegen zoals het bedoeld is. Ze is soms een observator en soms een participant, maar altijd bewust van haar woorden en daden.


I'm sexy and I know it
Ik vind het heel leuk om te zeggen, juist door de reacties, de gezichten en de herkenning. Voor mij vertegenwoordigt het een mate van lef en brutaliteit, wat voor mij belangrijk is. Ik hou ervan om de kussens op te schudden in het leven. Lekker luchtig, speels en in beweging.

Voor mij is op deze manier in het leven staan heel sexy. Anderen noem ik ook sexy, wanneer ik ze op die manier zich zie gedragen. Zoals ik in mijn vorige column - 7 tips om een man te boeien - schreef, is speels heel aantrekkelijk.

So, I'm sexy and I know it!

Lees ook de vorige columns van Mendy!Mendy schrijft over relaties, psyche en spiritualiteit. Ze woont in Amsterdam samen met haar honde-kind, Daisy Dallas. In haar eigen 'liefdessituatie' experimenteert ze naar hartenlust.Mendy schrijft iedere week een column over haar eigen ervaringen met betrekking tot haar  methodiek.

Ze houdt zich voornamelijk bezig met bewustwording in/en de liefde en het filosoferen hierover. Zij geeft workshops, lezingen en schrijft een boek over haar eigen ontwikkelde methodiek.

Mendy's dag is gevuld met; filosoferen, schrijven, lezen, Daisy Dallas, reizen, ervaren, groeien en liefde... hierover kun je lezen, op MendyvanderLinden.nl en SuperVrouwelijk.nl.