Recept: Petits Fours

Eten door Paola
Petits fours zijn kleine Franse cakejes geserveerd aan het einde van de maaltijd. Er zijn allerlei verschillende soorten. Deze zijn erg makkelijk te maken en smaken heerlijk! Het leuke is dat je met dit recept alle kanten op kunt.

Je kan bijvoorbeeld ook een ander soort fondant of versieringen gebruiken. Perfect voor een verjaardag!

Wat heb je nodig?
(Voor ongeveer 20 stuks)

  • 4 eieren
  • 125 gr suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 gr bloem (gezeefd)
  • mespunt zout
  • 2 el kersenjam
  • 1 el kirsch
  • 200 gr rolfondant

Hoe maak je het?
  1. Vet een vierkante bakvorm (met losse bodem) van 23 x 23 cm in met boter en bekleed de bodem met een stuk bakpapier.
  2. Oven op 175 graden voorverwarmen.
  3. Gebruik een mixer om de eieren, de suiker en het vanille extract romig te kloppen. Het mengsel moet heel dik en satijnachtig worden.
  4. Roer de bloem en zout heel voorzichtig (en beetje bij beetje) door dit mengsel.
  5. Giet het beslag in de bakvorm en bak gedurende 20-25 minuten.
  6. Haal uit de oven, prik hier een daar met een tandenstoker en laat 5 minuten afkoelen.
  7. In de tussentijd verwarm je de jam met de kirsch.
  8. Borstel dit over de cake, laat nog volledig afkoelen en haal uit de bakvorm.
  9. Rol het fondant op een werkvlak lichtjes bestrooid met een beetje maizena.
  10. Leg over de taart en druk zachtjes aan.
  11. Snij de taart met een scherp mes in kleine vierkante stukjes en versier naar wens.
EetZe!



Paola Westbeek is culinair schrijfster, receptenontwerpster en kookdocente.

Ze is in 2007 afgestudeerd aan de Leidse Universiteit, geeft kooklessen en schrijft voor verschillende Engelstalige kookmagazines.

Kijk voor meer informatie over Paola en haar werkzaamheden op mijnzoeteleven.blogspot.nl.


Paola is culinair blogger voor Ze.nl en verblijdt ons regelmatig met haar kennis op culinair gebied!