Eén op de twintig koppels zoent niet meer

Relaties door Redactie Ze.nl
Mmmm! Wij zijn dol op dikke klapzoenen! Maar niet iedereen zo blijkt uit onderzoek van tijdschrift De Liefde onder bijna 500 Nederlanders. Zo zou bijvoorbeeld één op de twintig koppels niet meer zoenen.

Slechts 8% van de vrouwen zou het bed delen zonder met diegene te zoenen. Vooral vrouwen hechten veel belang aan tongzoenen. Zij knappen sneller af op een partner die niet lekker zoent, maar duiken ook sneller met iemand het bed in na een hartstochtelijke kus. Mannen staan hier heel anders in. 40% van de mannen gaat namelijk met iemand naar bed waar die niet mee heeft gezoend! Huh?!


Van de vrouwen vindt 79% dat zoenen met iemand anders keihard vreemdgaan is, tegenover maar 67% van de mannen. 88% van de vrouwen zou nooit een onbekende kussen en 82% van de mannen zegt dit niet te willen. Verder bleek uit het onderzoek dat één op de twintig Nederlandse koppels nooit meer met elkaar zoent?

Volgens psychologen helpt een stevige zoenpartij ons bij het kiezen van de juiste partner, de tongzoen is een selectie-instrument. Verdere uitkomsten van het onderzoek zijn te lezen in het tijdschrift De Liefde.

Hoe belangrijk is zoenen voor jou?