Dure gezichtcrèmes niet effectief

Lichaam door Ze.nl
Geef jij ook altijd bakken met geld uit aan dure crèmes? Niet meer doen, want uit recent onderzoek blijkt dat antirimpelcrèmes helemaal niet zo efficiënt zijn als gedacht. Ze dringen niet door tot de onderste laag van de huid.

Dit heeft de universiteit van Bath onderzocht. Hoewel vochtinbrengende crèmes kunnen helpen de huid te hydrateren aan de buitenkant, heeft de onderste laag het meeste bescherming nodig tegen veroudering. Dit meldt Female First.


Maar wat moet je dan wel doen om jong te blijven? Volgens Britse dermatoloog Nuz Shugaa is het even belangrijk om je huid van binnenuit te verzorgen als van buiten. "Dit doe je door voedingsproducten te eten die kunnen helpen het verouderingsproces te bestrijden. Het is belangrijk dat je ook 's nachts je huid verzorgt, zo hou je je gezicht jong. Het is belangrijk dat je hier aandacht aan besteedt na een hele dag van blootstellingen aan make-up en de buitenlucht."

Ook zegt hij dat de huid zichzelf ?s nachts vernieuwt en herstelt. "Het is belangrijk dat je eerst reinigt, verstevigt, hydrateert en voedt. Zorg daarnaast dat je voldoende vetzuren en antioxidanten eet voor een stralende, egale en veerkrachtige huid. Je kunt hiervoor supplementen van bijvoorbeeld druivenpitten en groene thee nemen", aldus Shugaa.

Voortaan toch maar weer een Nivea-crèmepje doen...?

Hoe verzorg jij je huid ?s avonds?