Dossier Bram Moszkowicz: Relatie én baan kwijt

Celebs door Redactie Ze.nl

Het zijn ongunstige tijden voor Bram Moszkowicz. De topadvocaat heeft gisteren bevestigd dat zijn relatie met presentatrice Eva Jinek tot een eind gekomen is, daarnaast is hij vandaag levenslang uit zijn ambt gezet. Dit meldt de NOS.

De Raad van Discipline heeft de topadvocaat levenslang geroyeerd. Er was een schorsing van een jaar geëist, waarvan een halfjaar voorwaardelijk, maar de raad vond dat alle klachten die tegen Bram waren ingediend, gegrond waren. Hij werd ervan verdacht regelmatig grote hoeveelheden contant geld aan te hebben genomen van cliënten, zonder dat te melden. Daarnaast zou hij toezeggingen niet nagekomen zijn en heeft hij onvoldoende rechtsbijstand verleend.

Niet alleen is Bram zijn baan kwijt, ook zijn relatie met Eva Jinek is op de klippen gelopen. Dit nieuws maakte RTL Boulevard gisteren bekend. Volgens De Telegraaf heeft het stel afgesproken om de media niet te woord te staan over hun breuk, wel hebben ze een verklaring afgegeven, die morgen te lezen zal zijn in de krant.Bram en Eva in gelukkigere tijden

Al eerder gingen er geruchten dat de relatie niet meer goed ging, maar deze werden door het stel zelf steeds met klem ontkend. Nadat de problemen toen bijgelegd waren, hebben ze nu toch besloten een punt achter hun relatie te zetten. In de verklaring laten Bram en Eva onder andere weten dat een ?vriendschappelijke relatie? toch beter bij ze past. Of het leeftijdsverschil de relatie misschien ook parten heeft gespeeld is onduidelijk.

De 52-jarige advocaat en de 34-jarige presentatrice waren sinds mei 2010 bij elkaar. Ze leerden elkaar kennen toen Eva Bram interviewde voor LINDA. De relatie deed in de beginperiode veel stof opwaaien. Eva zou het actualiteitenprogramma Nieuwsuur gaan presenteren, maar de hoofdredacteur achtte het onwenselijk dat ze tegelijkertijd een relatie had met de bekende strafpleiter. Volgens hem tastte dit de integriteit van het programma aan. Eva besloot vervolgens voor haar relatie te kiezen en vertrok.

Afgelopen maandag trof Bram een schikking met de Belastingdienst, hiermee lag hij in conflict vanwege belastingontduiking. Hij trof maandag een schikking. Ook moet Bram nog terechtstaan in een andere zaak, die gaat over de uitlatingen die hij deed aan het adres van één van de rechters in het Wilders-proces.

Bram en Eva uit elkaar: jammer? En vind jij het terecht dat Bram uit zijn ambt is gezet?