Natuurlijke, proefdiervrije deo: DO2

Lichaam door Madelon
Ladies die geabonneerd zijn op de Beautybox hebben ?m al voorbij zien komen: de DO2 deodorant. Deze deo is ontwikkeld op basis van aluin, een natuurlijk mineraal. Een ?groene? deo dus, en bovendien helemaal proefdiervrij!

Aluin is een mineraal dat vroeger vooral te vinden was in de toilettas van mannen, doordat het vooral gebruikt werd om kleine scheerwondjes te genezen. Nog steeds kan het overal op het lichaam gebruikt worden tegen bijvoorbeeld eczeem, kalknagels, acne of bij een schimmelinfectie, maar sinds enkele jaren is het mineraal gemaakt tot een anti-transpirant. Dit heeft geresulteerd in de natuurlijke deodorant DO2. Als je je bedenkt dat DO2 geheel proefdiervrij is, is het dé deodorant die je in je tas moet hebben als je helemaal natuurlijk verantwoord bezig wil zijn!Gebruiksaanwijzing

De DO2 deodorantstick, die Beautybox-abonnees vorige maand al in hun box terugvonden, is een deodorantstick met gebruiksaanwijzing. De deo zit in een doorzichtige verpakking en voelt hard aan, bijna als steen. Toch is gebruiken heel gemakkelijk: je moet ?m even onder de kraan houden, waarna het kristal wat substantie afgeeft. Dit wrijf je onder je oksels.

De substantie die het kristal afgeeft zorgt ervoor dat de PH-waarde verlaagd wordt, waardoor de huid minder geschikt is als voedingsbodem voor bacteriën. Bacteriën die ervoor zorgen dat je zweet (dat normaal gesproken geurloos is) een nare geur gaat verspreiden gedurende de dag. Daarnaast vernauwen de poriën waardoor de zweetproductie wordt verminderd. Dit is dus de ideale manier om fris, hygiënisch én natuurlijk de dag door te komen.


Voordelen

De voordelen van de DO2 deostick:

  • DO2 draagt het Nordic Ecolabel omdat het een duurzame deo is.
  • DO2 bevat geen conserveringsmiddelen of andere chemische toevoegingen.
  • DO2 laat geen vlekken achter in je kleding.
  • DO2 bevat geen geurstoffen die huidirritaties kunnen veroorzaken.
  • DO2 is geurloos, zodat je je favoriete geur kunt blijven dragen.
  • DO2 is niet alleen verkrijgbaar als stick, maar ook als spray, die zo?n tien keer navulbaar is met water.

De DO2-deo's zijn verkrijgbaar bij DA, DIO Drogist en het Kruidvat. Adviesprijzen: de spray is verkrijgbaar vanaf ? 7,95, de stick vanaf ? 6,95.

Ga jij 'm proberen?