Van single bells naar jingle bells

Psyche & spiritualiteit door Mendy
Het is december, voor mij tijd om stil te staan bij het afgelopen jaar. In dit jaar is mijn leven veranderd van fysieke klachten naar gezondheid, meer zelfkennis en zelfreflectie en van single naar taken...
 
De laatste maanden leef ik in een flow, dingen gaan gewoon vanzelf. In tegenstelling tot de periode die daar aan vooraf ging kan ik nu opgelucht ademhalen. 2012 is een jaar geweest waarin ik veel heb geleerd, met name over mezelf, mijn patronen en mijn overtuigingen. Ik heb besloten om heel december vrij te nemen om mezelf klaar te maken voor een vliegende start.
 
Fysiek
Als ik kijk naar wat ik heb geleerd en wat daaruit voortgekomen is, verschijnt er een lach op mijn gezicht. Een jaar geleden liep ik nog bij specialisten voor het corrigeren van mijn nek- en rugwervels. Ik was vastbesloten daar vanaf te komen, ik wilde geen patiënt meer zijn, ik wilde me niet meer zo voelen. Dankzij mijn kleine, lieve hondekind heb ik kilometers gelopen in parken, op stranden, in bossen. Ik wist dat dat niet voldoende was en ben ondanks de pijn begonnen met yoga. In het begin bakte ik er geen koekie van, maar voelde dat het voedde, dat het goed voor me was.

De motivatie om meer te leren over mijn lichaam en geest kwam op gang. Ik was altijd wel bezig met algemene persoonlijke ontwikkeling, maar door mijn nieuwe levensstijl kreeg ik meer focus op de juiste gebieden. Ik las boeken, woonde workshops en lezingen bij en begon zo beetje bij beetje steeds verder boven de pijn uit te stijgen. Ik genoot van mijn belastbaarheid en accepteerde de ongemakken die verandering met zich meebrengen.
 
Psychisch
Vanaf februari heb ik hulp van een coach gekregen, zij zag mijn potentie en wilde met mij werken en mij verder helpen. Een maand lang coachte zij mij elke dag 1 uur, daarna werd het 2 uur per week. Zij heeft mij geholpen met het helder krijgen van mijn patronen en overtuigingen, waar ik mij zo angstvallig aan vastklampte, omdat ik het gevoel had dat dat mijn identiteit was.

Oude rotzooi werd opgeruimd, uit mijn huis en uit mijn hoofd en hart. Door deze coaching viel ik niet terug op momenten dat ik eigenlijk wilde opgeven. Veranderen is niet makkelijk, veranderen doet soms pijn, maar ruimt ook op en brengt ongelofelijke nieuwe (levens)energie met zich mee. Ik werd positiever, veerkrachtiger en leerde meer en meer te accepteren wat ik niet kon veranderen.
 

Veranderingen
Dit was het jaar waarin ik mijn beste vriend vaarwel zei, toen ik besefte dat wij om de verkeerde redenen met elkaar omgingen. Dit is het jaar waarin ik besef dat mijn wereld is geworden wat ik ervan heb gemaakt en dat ik de kracht heb om het te veranderen. Dat ik de keuze heb met wie ik omga, zonder misplaatste verantwoordelijkheidsgevoelens. Dat ik de keuze heb hoe mijn toekomst eruitziet..
 
Ik bezocht voor het eerst sinds jaren weer een openluchtfestival, hielp mijn zieke vriendin in huis en heb mijn 'grote' liefde aan de haak geslagen.
 
In slechts één jaar ben ik veranderd van een gewond meisje, naar een vrouw die in de flow van haar liefde en haar leven geniet. Ik ben dankbaar, zo ontzettend dankbaar voor alle inzichten, processen en hulp die ik heb mogen ontvangen om dit een jaar te maken om nooit te vergeten.
 
Ik ben zo ontzettend dankbaar voor alles wat nog mag komen en dat ik dat mag delen met een man wiens standaardzin is: ?Alles voor mijn meisje.?
 
Lees ook de vorige columns van Mendy!Mendy schrijft over relaties, psyche en spiritualiteit. Ze woont in Amsterdam samen met haar honde-kind, Daisy Dallas. In haar eigen 'liefdessituatie' is ze gelukkig met haar 'grote' liefde. 

Mendy houdt zich voornamelijk bezig met bewustwording in/en de liefde en het filosoferen hierover. Zij geeft workshops, lezingen en schrijft een boek over haar eigen ontwikkelde methodiek. Iedere week schrijft ze een column over haar eigen ervaringen met betrekking tot haar methodiek.

Mendy's dag is gevuld met; filosoferen, schrijven, lezen, Daisy Dallas, reizen, ervaren, groeien en liefde... Hierover kun je lezen op MendyvanderLinden.nl en SuperVrouwelijk.nl.