Mama / Zwanger
Zwanger

De Gender Reveal Party: Onthul het geslacht van je baby met taart

Reageer 0

De nieuwste trend in zwangerschapsland is de Gender Reveal Party: een feestje waarbij gasten, maar ook ouders, met een blauwe of een roze taart verrast worden en zo achter het geslacht van de baby komen.

De Gender Reveal Party wordt georganiseerd door de aanstaande papa en mama, die het geslacht van hun kindje zelf ook nog niet weten. In het bijzijn van vrienden en familie wordt dit op een feestelijke manier onthuld, namelijk door middel van een taart! Iets voor jou?


Als aanstaande ouders laten jullie het geslacht van jullie baby na de 20-wekenecho op papier zetten. Dit papiertje laten jullie in een gesloten envelop doen, die jullie naar de bakker brengen. Die maakt op zijn beurt een geglazuurde taart klaar, met ? afhankelijk van het geslacht van de baby ? een blauwe of roze vulling.

Tijdens het feestje kun je ervoor kiezen om spelletjes te doen en lekkere hapjes te eten, geheel in stijl van het grote mysterie. Laat gasten bijvoorbeeld raden naar het geslacht van de baby en maak roze en blauwe cupcakes. En dan is daar het moment waar het allemaal om draait: de onthulling! Bij het aansnijden van de taart vertelt de kleur van de vulling de gasten én jullie als ouders wat het geslacht van jullie kindje is. Heel bijzonder om dit in het bijzijn van iedereen die je lief is te weten te komen!


Waarom zou je het geslacht van je baby van tevoren willen weten?
 • Het is wel zo gemakkelijk als je jouw familie en/of vrienden om hulp kan vragen bij het inrichten van de babykamer.
 • Het is praktisch: je kan beginnen met kopen van roze of blauwe kleertjes en accessoires.
 • Zit je met de namen voor je kindje in de knoei? Dan heb je door het weten van het geslacht een stuk minder stress.
 • En natuurlijk is het ontzettend fijn als je zelf té nieuwsgierig en ongeduldig bent om te wachten op de geboorte!
Zou jij het geslacht van je baby van tevoren willen weten? En zou je dat op zo?n manier willen onthullen?

Dit artikel is in samenwerking met Baby&Tiener geschreven.

Fotocredits: MDPhotography.org
Supermommoments.com
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 10 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Baby & Tiener Megastore

  Leuk om jullie reacties te lezen! Gender reveal parties zijn nu nieuw en wat onbekend, maar dat waren de babyshowers een paar jaar geleden ook :). Dus wie weet! Of je het geslacht van te voren wel of niet wilt weten, de kinderkamer inrichten en kleertjes kopen voor de aankomende baby is sowieso super spannend en erg leuk!

 • imke89

  Lijkt me echt zo leuk om er zo achter te komen of je een meisje of een jongen krijgt! Zou dan niet Jan en alleman uitnodigen, maar het is toch wel wat leuker als dat je t te horen krijgt bij de echo.. en natuurlijk ook een goede reden voor een feestje ;)

 • meonly

  Onze baby slaapt gewoon in de (blauwe!) draagdoek en 's nachts in zijn eigen bedje naast dat van ons. Lekker makkelijk met de borstvoeding.
  We hebben er beide keren voor gekozen om van te voren het geslacht te weten. Is makkelijker met namen, kleertjes en iedereen weet wat voor cadeautjes ze voor ons kunnen kopen, hihi ;) Geen slaapproblemen hier trouwens! Een baby hoort gewoon bij je te zijn.

 • Belize

  @ChantalBS

  Hoort de baby sowieso niet de eerste maanden bij papa en mama te slapen? En schilderen terwijl het kind al is geboren lijkt mij inderdaad ook een stuk minder gezond voor de baby. Deur van de kamer moet dan dicht blijven en baby kan een paar weken niet in eigen kamer slapen, dan kan het nog wel.

 • CurlyGirly

  Ik zou graag van te voren willen weten wat het wordt.
  Ik heb graag structuur en duidelijkheid.
  En als je het geslacht eenmaal weet, kun je ook gericht gaan shoppen voor kleding en andere spullen.
  De voorpret die je ervan hebt, lijkt me bijna even leuk als de kleine spruit zelf.

 • Chantal

  Mij lijkt een verrassing ook leuker! En wat betreft kleuren: Dan kan je toch een neutrale kleur kiezen, is ook erg mooi.

  Maar pas schilderen na de geboorte? Ik dacht dat een baby dan de eerste paar weken niet in die kamer zou mogen komen in verband met de giftige verflucht. Kan het ook mishebben hoor :)

 • mickeyrion

  Ik heb er nu 2. Een jongen en een meisje. En bij allebei wisten we niet wat het was.
  En dat vind ik toch wel leuker hoor. Een vriendin wist dat ze een jongen kreeg. En die is een halfjaartje ouder dan mijn zoontje. Maar zij vertelde iedereen die het wilde weten dat ze een jongen kreeg. En dat vond ik maar niks. Tuurlijk was het makkelijk als ik had geweten dat we na een jongen een meisje zouden krijgen. Maar als we er ooit nog een zouden krijgen, zou ik het weer niet willen weten.

  En wat de kinderkamer betreft. Ik ben die pas na de geboorte gaan schilderen en versieren. Ik wilde voor ons meisje prinsessen, en roze.
  Maar nu ze er is past dat helemaal niet. Nu worden het Fairies en wit met paars(meer paars als wit). Heel raar, i know. Maar als ik haar kamer had gemaakt voor de geboorte, had ik er nu spijt van gehad.

 • Aap

  Ik zou het denk ik niet willen weten(: Ik zou er gewoon een neutrale babykamer van maken, mochten er nog meer kinderen komen, altijd handig;) haha X

 • Snoessepoess

  Ik zou het zelf inderdaad van te voren willen weten, scheelt gewoon een hoop gedoe en stress ;). Maar ik zou het niet zo op een babyshower onthullen, maar alleen vertellen aan mijn naaste familie in mijn besties :)
  Het ziet er wel adorable uit allemaal!

 • Dishere

  Leuk voor de anderen, maar zelf zou ik het toch eerder dan de rest willen weten!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen