Ik ben al gelukkig, nieuwjaar!

Relaties door Mendy
Ik zit in de auto met een smile op mijn gezicht. Naast mij zoeven de bomen en wegborden langs, terwijl de schemering langzaam inzet. Deze moet ik opschrijven voor Ze.nl...
 
De hele maand december had ik vrij genomen om bij te komen van een heftig jaar en te genieten van de liefde. Allerlei onverwachte zaken dienden zich aan, wat mij in staat stelde om alle tot dan toe lopende zaken af te sluiten. Het gaf mij een hemels gevoel van voldoening en rust.
 
Toen Kerst zich liet zien had ik geen zorgen aan mijn hoofd en kon ik met volle teugen genieten van alle leuke dingen die mijn kant op kwamen: etentjes met beloved friends, filmpjes kijken met mijn lief en op pad met m'n hondje Daisy Dallas. In de voorgaande jaren betekende Kerst niet zoveel voor mij. Mijn ouders wonen in het buitenland en Kerst is helaas bijna elk jaar zonder hen.

 
De beste Kerst
Deze Kerst was met uitstek de beste in de afgelopen tien jaar. Twee dagen na Kerst waren lief en ik uitgenodigd voor een 7-gangen diner bij mijn vrienden. Lief hielp de heren met het inslaan van de alcoholische versnaperingen, ik poetste het zilver. Wij zaten naast elkaar aan tafel omringd met mijn vrienden. Mooie discussies sprongen over de tafel en iedere keer dat ik naar hem keek gloeide mijn lijf meer en meer, of was dat van de rode wijn? Of de combi? Het eten was een werkelijke traktatie en de aanwezigheid van mijn lief maakte dat alles nog veel beter smaakte.
 
Tijdens onze rit naar zijn huis in het zuiden reed hij in de auto die ik drie jaar geleden van mijn lieve opaatje heb gekregen, nadat hij het land van de levenden verliet voor een betere plaats. Tijdens de rit keek ik links van mij en daar zat hij: een mooie grote vent, relaxed achter het stuur van de auto die zoveel voor mij betekent. Mijn hart maakte een sprongetje.
 
Oud & Nieuw
Oud & Nieuw vierden wij bij zijn familie. Zonder het in de gaten te hebben gehad, hebben wij de feestdagen prima verdeeld. We hebben er niet eens echt over nagedacht, het ging allemaal vanzelf.

 
Zijn moeder en tante hadden een werkelijk feestmaal gemaakt en daar hebben wij dan ook heerlijk van gegeten. Daisy Dallas reageerde nogal fel op het vuurwerk, ze werd er niet echt blij van, maar zolang ze onder een dekentje bij lief op de bank mocht liggen, body to body, was er niks aan de hand. Elke keer als hij opstond om iets te pakken, liep zij achter hem aan. Toen hij zijn vuurwerk aanstak, zat ze stoer naast hem. Ik heb mijn ogen uitgekeken.
 
Toen sloeg de klok twaalf uur, ik had Daisy op mijn arm en mijn lief pakte ons vast en kuste eerst mij en daarna haar. 'Gelukkig nieuwjaar Daisy Dallas, dat je maar veel stokken mag vangen.'
 
Later die nacht lagen wij in bed en ik zei tegen hem: "Gelukkig nieuwjaar schatje", waarop hij zei: "Ik ben al gelukkig... nieuwjaar!" 
 
Nu zit ik hier in de auto van mijn opaatje en de mooie momenten flitsen samen met de bomen voorbij en ik realiseer me, ik heb het echt getroffen.
 
Ik ben al gelukkig, nieuwjaar iedereen! Maak er een fantastisch 2013 van.

Lees ook de vorige columns van Mendy!Mendy schrijft over relaties, psyche en spiritualiteit. Ze woont in Amsterdam samen met haar honde-kind, Daisy Dallas. In haar eigen 'liefdessituatie' is ze gelukkig met haar 'grote' liefde. 

Mendy houdt zich voornamelijk bezig met bewustwording in/en de liefde en het filosoferen hierover. Zij geeft workshops, lezingen en schrijft een boek over haar eigen ontwikkelde methodiek. Iedere week schrijft ze een column over haar eigen ervaringen met betrekking tot haar methodiek.

Mendy's dag is gevuld met; filosoferen, schrijven, lezen, Daisy Dallas, reizen, ervaren, groeien en liefde... Hierover kun je lezen op MendyvanderLinden.nl en SuperVrouwelijk.nl.