Interview: Ne-Yo over? vrouwen!

Celebs door Anouk
Als je denkt aan Ne-Yo, dan denk je waarschijnlijk aan zijn muziek of zijn bekende hoed. Maar wij zijn natuurlijk vooral geïnteresseerd in de man achter de muziek! Ze.nl sprak met de gentleman. 
 
We ontmoeten Ne-Yo in zijn hotelkamer in het Conservatorium Hotel te Amsterdam. De Let Me Love You-zanger is voor de verandering casual gekleed en heeft zijn hoed verruild voor een warme muts. Hij is blij weer in Nederland te zijn, al vindt hij het regenachtige weer wel een minpuntje.
 
Je bent in Nederland om Malibu RED te promoten, jouw 'eigen' drankje. Hoe is de samenwerking met Malibu ontstaan?
?Ik ben nooit een tequiladrinker geweest. De smaak ervan heb ik altijd te sterk gevonden. Daarom mixte ik tequila vaak met Malibu, om het scherpe ervan af te halen. Toen ik dit aan iemand liet proeven, zei diegene dat ik hiermee naar Malibu moest gaan. Nu stond er al heel lang een samenwerking met Malibu op de planning, maar we wisten niet precies wat we samen op de markt wilden brengen. Tot ik met dit idee naar het bedrijf stapte. Ik werd benoemd tot chief creative director en sindsdien ben ik nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van Malibu RED.?
 

Hoe drink jij Malibu RED het liefst? 
?Zelf vind ik ?The Pocket Square? erg lekker: een deel Malibu RED, een deel tonic en een scheutje cranberrysap. Een nieuwe mix die ik heb bedacht sinds ik hier ben, is ?The Dirty Red Pocket Square?: een deel Malibu RED, een deel 7UP of Sprite en een vleugje Tabasco. Het klinkt vies, maar je moet het zeker proberen. Het is de perfecte mix tussen pittig en zoet.?
 
Heb je gênante dance moves die je alleen gebruikt als je al een paar drankjes op hebt?
?Haha, niet dat ik weet. Maar ik drink niet om dronken te worden. Ik wil niet die man zijn die zwalkend rondloopt en knikt naar de mensen, omdat hij teveel op heeft. Natuurlijk ben ik ook wel eens dronken geweest, maar daardoor weet ik dat ik die man niet wil zijn. Ik wil juist indruk maken met mijn dance moves en een leuke tijd hebben. Bovendien wil ik er goed uitzien en dat kan niet als je dronken bent.?
 
Heb je jezelf ? toen je single was ? weleens moed in moeten drinken om een vrouw te versieren?
?Nee. Van de keren dat ik dronken ben geweest, weet ik dat ik niet goed meer kan praten. En als ik een dame wil benaderen, wil ik een goede indruk maken en mezelf goed uit kunnen drukken.?
 
 
Over vrouwen gesproken, wij zijn erg benieuwd naar jouw visie over het andere geslacht. Hoe kunnen the ladies jou verleiden?
?Wat ik het meest aantrekkelijk vind aan een vrouw, is zelfvertrouwen. Een vrouw moet uitstralen dat ze weet wat ze waard is. Daardoor gaat ze rechtop lopen, met haar kin omhoog.  Je hoeft voor mij geen supermodel te zijn met een mooi gezicht en een dun lichaam. Het gaat niet om je kledingmaat. Bovendien hou ik wel van een vrouw met rondingen.?
 
Wat vind jij een echte afknapper?
?Onzekere vrouwen die continu de bevestiging nodig hebben dat ze mooi zijn. Begrijp me niet verkeerd: ik geef graag complimentjes, maar je moet daar niet afhankelijk van zijn om jezelf mooi te vinden. Een vrouw moet weten wat ze waard is. Ik heb ooit een onzekere vriendin gehad en ik kan je vertellen dat deze relatie niet lang heeft geduurd. Want als jij niet weet wat je waard bent, hoe verwacht je dan dat ik dat weet??
 
En wij maar denken dat je dronken vrouwen onaantrekkelijk vindt?
Lacht: ?Dat ook. Ik hou van vrouwen die zich als een dame gedragen en die maat weten te houden, niet van vrouwen die wankelend en schreeuwend door de club lopen en waarbij hun rok tot onder hun oksels is gekropen. Niemand wil dat!?
 
Hoe ga je om met alle vrouwelijke aandacht?
?Ik weet dat ik geen lelijke man ben, daar ben ik heel realistisch in. Maar ik weet ook dat er veel vrouwen zijn die me voornamelijk leuk vinden, omdat mijn naam bekend is. Als er een groupie naar me toekomt, dan probeer ik zo vriendelijk mogelijk te doen. Ik ben namelijk iemand die gewoon een leuke tijd wil hebben. Maar ik hou wel afstand. Het is een dirty game out there!?
 
 
Wat is het meest romantische dat je ooit voor een vrouw hebt gedaan?
?Ik schrijf gedichten. Ik ben een drukbezette man, dus als ik de tijd neem om een gedicht voor je te schrijven, dan weet je dat je belangrijk voor me bent. Een bloemetje of een etentje vind ik te gemakkelijk. Een reservering maken is niet zo moeilijk, dat kan iedereen. Het gaat bij vrouwen om de gedachte erachter.?
 
?Een tip voor de mannen die dit lezen: je moet iets geven of doen, wat echt iets betekent. Je moet er moeite voor doen. Ik probeer bijvoorbeeld uit te zoeken welk parfum een vrouw draagt en ga die dan voor haar kopen, zonder dat ze mij vertelt welk parfum ze draagt. Vrouwen houden van details, dus mannen, let op de details. It will pay off, trust me!?
 
Wat zou je doen als je voor één dag een vrouw zou zijn?
?Oh, men! Ik hou van vrouwen en respecteer ze, maar ik zou absoluut geen vrouw willen zijn. Zelfs niet voor één dag. Want ook al zijn vrouwen in veel opzichten gelijkwaardig aan mannen en bezitten ze dezelfde capaciteiten, vrouwen krijgen niet altijd evenveel waardering als mannen. Jullie moeten zoveel meer moeite doen om jezelf te bewijzen. En eerlijk gezegd, denk ik ook niet dat ik sterk genoeg ben om een vrouw te zijn. Ik zou het echt niet overleven als ik elke maand ongesteld word of als ik een kind op de wereld moet zetten.?

Ne-Yo's nieuwe album R.E.D. - met de monsterhit 'Let Me Love You' - is o.a. verkrijbaar bij bol.com. Beluister hier wat fragmenten!
Photocredits: Malibu