Word jij dik van je winkelgedrag?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Weeg je net iets teveel? Misschien heeft jouw winkelgedrag er wel mee te maken! De keuzes die je maakt in de supermarkt kunnen een enorm effect hebben op je gewicht. Welke van deze vier soorten shoppers ben jij?

Tijdens een recent onderzoek werd bij 2000 Britten hun BMI vergeleken met hun shopgedrag, meldt Female First. Het blijkt dat de winkelroute een enorm effect kan hebben op je eetgedrag. De respondenten werden verdeeld in vier categorieën.

 

 
De regelaar ? licht overgewicht

Ondanks dat ze zich altijd strikt houdt aan haar boodschappenlijstje en dus nooit impulsaankopen doet, is de regelaar vaak een beetje te zwaar. Dit komt omdat ze vaak zó streng voor zichzelf is, dat ze af en toe gewoon een uitbarsting heeft en allemaal lekkere dingen haalt.

De flexibele planner ? gezond gewicht
Maakt wel een lijstje, maar houdt zichzelf niet tegen als ze iets lekkers ziet in de supermarkt. Ook maakt ze vaak gebruik van een aanbieding. De flexibele planner heeft vaak een normaal gewicht. Dit komt omdat ze vooruit plant en zichzelf de ruimte geeft om af en toe af te wijken van het lijstje. Ze heeft zo geen vreetbuien uit pure frustratie.

De dwaler ? licht overgewicht
Ze gaat vaak naar de supermarkt met een vaag plan en dwaalt hier vervolgens wat rond op zoek naar de volgende maaltijd. Deze shopper laat zich ook verleiden door koopjes. Vaak is ze iets te zwaar.

De impulseshopper ? zwaar overgewicht
Deze shopper gaat op de bonnefooi naar de supermarkt, maakt spontane keuzes en koopt alles waar ze op dat moment zin in heeft. Ze is vaak veel te zwaar door alle lekkernijen.

Wat voor type shopper ben jij?