5 must do's op Sardinië

Reizen door Redactie Ze.nl
Toe aan vakantie? Wat dacht je van het mooie eiland Sardinië? Het ligt ten zuiden van het eiland Corsica en ten westen van de Laars van Italië. Wij selecteren de mooiste bezienswaardigheden van het eiland! Krijg je al zin om te boeken?

Grotten bezichtigen 
In het havenstadje Cala Gonone op het oosten van het eiland vind je specaculaire grotten waar je per boot naartoe kunt varen. Ook kun je er terecht voor het bezoeken van afgelegen baaien en anders onbereikbare zandstranden. Of ga naar de druipsteengrotten van Neptunus in Alghero, de Grotte di Nettuno. Deze grot bevindt zich op het punt van Capo Caccia en is versierd door stalactieten en stalagmieten. Je bereikt deze grot ook per boot vanuit de haven van Alghero of lopend via een uit rotsen gehakte trap van maar liefst 655 treden? Vanaf Borgo Degli Ulivi Appartement rijd je zo naar de prachtige oostkust waar je de druipsteengrotten vindt!
 

Naar de hoofdstad Cagliari
De hoofdstad Cagliari ligt in het zuidelijk deel van Sardinië. Je kunt er heerlijk dineren in een trattoria, naar het zandstrand van Poetto, shoppen en gezellig wandelen door de smalle steegjes. Ook vind je aan de weg langs het strand zoutmeren waar je mooie roze flamingo?s kunt spotten. In de oude wijk Cagliari kun je veel Romeinse bouwwerken, torens en musea bezichtigen en bezoeken. Het ligt aan de top van een heuvel, met een fijn uitzicht op de Golf van Cagliari. 

Naar het eiland La Maddalena
La Maddalena is onderdeel van een groep van 60 (!) eilandjes. Alleen ?hoofdeiland? La Maddelena is bewoond van al deze eilanden. Er wonen zo?n 13.000 mensen. Vanuit Palau kun je een korte overtocht maken naar het eiland. Als je bijvoorbeeld in Parco Degli Ulivi verblijft, ben jer zo! La Maddalena zit vol leuke winkeltjes en restaurantjes, maar een echte aanrader is een bootexcursie nemen voor een tocht rondom de archipel. Je zult prachtige natuur, rotsen, baaien, stranden en mooie uitzichten zien. De eilandengroep is vooral geliefd bij zeilers vanwege de ongerepte natuur en de smaragdgroene wateren. De eilandengroep werd in 1994 ondergebracht in het Nationaal Park La Maddalena-archipel.
 

Graftombes bezichtigen in Tombe dei Giganti
Op veel plekken op Sardinië zijn prehistorische overblijfselen te vinden zoals graftombes naast de plaats Nuraghen. In elke tombe was plaats voor meerdere graven, vandaar de naam Tombe dei Giganti: Reuzengraven. Het terrein diende niet alleen als begraafplaats maar ook als tempelplaats waar offers werden gebracht. In Noord-Sardinië, op ongeveer vier kilometer ten zuiden van Arzachena ligt Coddu Vecchiu, ligt één van de meest complete reuzengraven. 

Jetset spotten op Costa Smeralda 
Costa Smeralde is een prachtige en luxe badplaats, en staat ook wel bekend als de ?goudkust? of ?smaragdkust?. Het is een kust met veel baaitjes en rotspartijen en het wordt omringd door heuvels. De Costa Smeralda werd in de jaren '60 ontdekt door Prins Karim Aga Khan IV. Helemaal onder de indruk van de betoverende schoonheid van het landschap besloot hij er een exclusief vakantieoord voor de internationale jetset van te maken. Je vindt er prachtige hotels, villa?s en resorts, exclusieve winkels, een bruisend nachtleven en natuurlijk de meest luxueuze jachten in Porto Vecchio (Oude Haven). Je kunt bijvoorbeeld verblijven in hotel Arathena, dat hier vlakbij ligt!
 
 
Heb je al reiskriebels gekregen? Kijk dan even op Eliza was here, zij ontdekt de mooiste plekjes  op Sardinië voor jou - weg van de massa! En als je bij haar boekt krijg je er altijd een auto bij, zodat je al deze prachtige plekken kunt bezoeken.