New trend in town: de pony is terug!

Haar door Marleen_S
Sinds powervrouwen Kate Middleton en Michelle Obama zich een pony hebben laten aanmeten, rent iedereen naar de kapper. Het kleine gordijntje over je voorhoofd is back, en hoe! Kort, over je wenkbrauwen, naar de zijkant... Alles mag!

 
Obama zei het de avond voor zijn inauguratie: ?Yes, I love my wife's new bangs" (red: pony). Als je de gebruikelijke knot en paardenstaart helemaal zat bent, is het tijd voor wat anders. Maar om nou gelijk spoeling zuurstokroze of een permanentje in je haar te knallen, is misschien too much. Een nieuwe coupe is je redding! En dan met name de pony, want daarmee kun je eindeloos lang variëren. Wij zetten de leukste pony's voor je op een rijtje.
 


All over 

Voor alle verlegen typjes die zich graag verschuilen: de Brow Skimming-pony. Anna Wintour, Taylor Swift en Nicole Richie zijn al jaren fan. De pony valt vanaf het midden van de schedel, over de wenkbrauwen naar beneden. Omdat deze variant veel volume nodig heeft, kun je deze alleen laten knippen als je in het bezit bent van een volle haardos. Pas op: de pony ligt ?zwaar? op je gezicht, waardoor het hard oogt.


 
Kort en krachtig
Wil je niet alleen nieuwe pony maar ook een frissere, korte coupe? Kies dan voor een Pixie Cut model. De pony valt zijlings over je voorhoofd en loopt in een lange punt langs je oor naar beneden. Alleen voor echte durfals!Gouwe ouwe

De klassieke pony valt lichtjes uit elkaar en stopt net onder de wenkbrauw. Ook zijn de zijkanten wat langer zodat de pony mooi kan blenden bij de rest van je kapsel. Eigenlijk kan iedereen deze versie laten knippen. Dun, dik, kort of lang haar: deze hairdo staat (bijna) iedereen.
 


De uitgroei

Krijg je al kippenvel bij het idee dat de kapster meer dan de puntjes eraf knipt? Dan kun je maar beter voor niet al te heftig gaan. De zogenaamde ?uitgroei?-pony biedt uitkomst! De pony valt samen met de rest van je coupe, doordat hij zo lang is. Eigenlijk is deze pony gewoon net een paar centimeter korter dan de rest van je haar. Bescheiden, maar als je je hoofd beweegt, valt ?ie toch op.
 


Ultra kort

Alto?s en skaters durfden op de middelbare school alles met hun haar. Deze variant van de pony is daarom ook meer wat voor de creatievelingen. De pony is namelijk vrij, eh, intens! Er blijft maar een klein reepje haar over, als de schaar erin gezet is. En daarmee bepaalt deze pony eigenlijk je hele uitstraling. Wees gewaarschuwd!
 


Langs de kant

Een variant voor een echte meisje-meisje look. Een lieflijke schuine pony die je hele voorhoofd bedekt. Doordat 'ie naar de zijkant valt, zit er beweging in en dat staat lekker speels!

 
Recht of toch schuin
Deze is voor iedereen die niet kan kiezen en kan op twee manieren gedragen worden: recht én schuin. Ga je een avondje uit en kies je voor een vamp-outfit: doe dan de rechte pony. Wil je iets nonchalants voor op het werk of een dagje shoppen: gooi je pony dan naar de zijkant. De keuze is reuze!
 


De ?fringe?

Alexa Chung heeft ?m en Kate Moss loopt er ook mee rond: de fringe. Een lekkere luchtige pony waar je ?s ochtends niet al te veel tijd aan hoeft te besteden. Ideaal als je altijd haast hebt en toch wil shinen.

Zou jij het aandurven, deze nieuwe ponytrend?

Fotocredits: WeHeartIt