Tips voor kissable lips!

Gezicht door Madelon
Zoenen is heerlijk. Maar zoenen wordt nóg lekkerder met mooie, volle, maar vooral zachte lippen! Geef je lippen binnenkort de ultieme beautybehandeling? Met deze tips zijn velletjes op je lippen voorgoed verleden tijd!

De eerste zonnestraaltjes hebben alweer geschenen, maar zijn jouw lippen nog niet lenteproof? Zeker in het barre winterweer van de afgelopen maanden zullen jouw lippen droog geweest zijn. Velletjes zijn bijna onvermijdelijk! Het is dan ook zaak om je lippen juist nú goed te verzorgen, zodat ze helemaal klaar zijn voor de zomer. En? om te kussen! Niets is fijner dan zoenen met mooie, kissable lips. Met de volgende tips word je onweerstaanbaar voor je lover (to be)? Kiss, kiss!Schoonmaken

Schoonmaken klinkt wellicht een beetje gek, maar het is de normaalste zaak van de wereld. Ben je van plan om je vanavond uit te leven op iemand, zorg dan dat je dat met schone lippen doet. Verwijder eventuele dode huidschilfers of velletjes door zachtjes over je lippen te wrijven met een nat washandje of de haartjes van een tandenborstel.

Scrubben
Helemaal ideaal is een lipscrub: deze zijn speciaal bedoeld voor de dunne huid van je lippen. Gebruik nooit een gezichts- of lichaamsscrub op je lippen, daar kun je wondjes van krijgen! Je lippen scrubben hoef je niet iedere dag te doen, 2 à 3 keer per week is voldoende. En een paar uur voordat je jouw perfecte kus verwacht, natuurlijk. Tip: maak zelf een scrub van honing en fijne suiker, superverzorgend! Spoel de scrub altijd af met lauwwarm water, en?

Lippenbalsem
?gebruik een lippenbalsem! Een must voor zachte lippen. Koop een Labello, een blikje vaseline of een andere vette balsem en zorg dat je ?m al-tijd bij je hebt. Koop er desnoods meerdere en stop er in iedere tas die je hebt eentje. Tip: bij H&M hebben ze vaak leuke lippenbalsems in leuke vormen, zoals de welbekende cupcakebalsems. Die vergeet je vast niet!Less is more

Als je denkt dat je vanavond zal gaan zoenen, gebruik dan vooral niet té veel producten. Lippenbalsem is oké en zullen de meeste mannen niet erg vinden, maar ga je in de weer met lippotlood, -stick en -gloss, dan laat je alleen maar een plakboel achter op de mond van je lover. Onthoud: niemand eet graag make-up!

Vocht
Net als voor je huid, is het voor je lippen ontzettend belangrijk dat ze goed gehydrateerd blijven! Drink dus voldoende water, minimaal 7 à 8 glazen per dag. Dit is al zeker de helft van de moeite die je voor mooie lippen hoeft te doen! Bovendien gaat een droge mond veelal gepaard met een slechte adem, en dat wil natuurlijk niemand!

Make-up
Wil je toch wat make-up op je lippen doen voor DE kus, dan is het mooi én handig om lippenbalsem onder je lippenstift aan te brengen. Ten eerste verzorg je je lippen hierdoor extra goed en ten tweede komt de kleur van je lippenstift zo veel beter uit. Breng je lippenstift aan met een kwastje, hierdoor bescherm je ?m beter tegen bacteriën én gebruik je niet te veel van het product. Je lippen afpoederen kan prima: hou hiervoor een tissue tegen je lippen en poeder over de tissue heen. Het poeder gaat door het doekje heen, hierdoor poeder je wel af maar krijg je geen poederlaag op je lippen en beschadig je je net aangebrachte kleurtje niet.Wat doe jij om je lippen ultiem te verzorgen?