De beste make-uptips voor elke haarkleur

Make-up door Marleen_S
Je bent gezegend met lange wimpers en volle lippen. Maar als je smokey eyes wilt maken, lijk het net alsof je bont en blauw geslagen bent. Zucht, een gedoe. Welke make-up past nu het beste bij jouw blonde lokken of dieprode krullen?

 
Je draagt een bob om je sterke kaaklijn te accentueren en je hebt er ook een coupe soleiltje in gesmeerd voor een lekker zomers gevoel. Alleen het plaatje is pas echt picture perfect met de juiste make-up. En wat visagisten kunnen, kunnen wij thuis in de badkamer ook. Dus dames, spiegels in de aanslag en leg je kwasten klaar.

 

Over de rooie
De meeste roodharige dames zijn vaak het ?slachtoffer? van een bleke huid en sproetjes. Allereerst: sproetjes moet je nooit wegplamuren! Ze zijn er nu eenmaal (en zijn ze mooi!) en van een dikke make-uplaag wordt niemand blij. Investeer liever in een goede (getinte) dagcrème met een hoge zonnefactor. En geef je jukbeenderen een subtiel tintje met een lichte blush.

 
De kleur paars doet echt wonderen voor redheads. Behalve als je blauwe of grijze ogen hebt. Dan staan aardetinten (roze of groen) jou heel erg mooi. En speel niet alleen met oogschaduw; van een felle eyeliner in de juiste kleur gaan je ogen pas echt knallen. Warme kleuren zoals oranje, geel of rood zijn echte no go?s.
 
Je lippen kun je het beste zo naturel mogelijk houden. En ook al is het momenteel een trend, rode lipstick staat niet erg mooi bij je rossige wilde haren. Brons, bruin en roze doen dan weer wel heel veel voor jouw mooie lipjes.

 
Blonde schone
Blondes have more fun hoor je ze altijd zeggen. En ergens zit er een kern van waarheid in, want dames met blond haar kunnen veel hebben qua make-up. Het nadeel zit 'm alleen in de foundation. Als je een groot fan hiervan bent, kun je het beste echt goed de tijd nemen om de juiste kleur te kiezen. En helaas, vaak zijn de duurdere foundations ook gelijk de betere. Maar liever dat, dan erbij lopen als Barbie, toch?
 
Om je wangen een beetje kleur te geven, is een bronzing powder heel mooi. Daar krijg je een echte sunkissed look van.
 
Zwart maakt je gezicht als blondine erg hard. Beter zijn (donkere) bruintinten die je huid een warme gloed geven. Dat geldt alleen voor mascara. Met warme oogschaduwtinten of een donkerbruin oogpotlood lijkt het net of je ziek bent. Of heel lang hebt gehuild. Grijs, blauw of nude tinten zijn helemaal perfect. En als je echt wilt opvallen, gebruik dan eens goud. In één woord: wauw!
 


Mysterieus zwart

Vrouwen met donker haar (tegen het zwarte aan), hebben vaak ook een donkere huid. Pas schreven we hier al een artikel over. Maar als je gezegend bent met een blanke huid en donkere manen (hallo één van de zeven schoonheden!) lees dan de volgende tips.
 
Denk je aan Sneeuwwitje, dan denk je aan zwart haar en rode lippen. En dat is niet voor niets: zwart en vuurrood gaan prachtig met elkaar. Houd je ogen verder rustig, en gebruik een lipliner voordat je de lipstick aanbrengt. Een gloss eroverheen en je bent va va voom!
 
Met een kleine zelfbruiner of bronzer geef je jouw bleke velletje net even een oppepper. Ook een licht perzikkleurige blush geef je gezicht warmte.
 
Gebruik voor je oogschaduw geen lichte tinten. Daar word je alleen nog maar bleker van. Grijze, roze en glanzende kleurtjes zijn altijd goed! En een lijntje op je bovenste ooglid, maakt van je ogen echte eyecatchers.
 


Beauty brunettes

Jouw ogen zijn als brunette het allerbelangrijkst. En net zoals blondines kun jij veel hebben. Bruine tinten geven je ogen diepte, terwijl felle kleuren een mooi contrast vormen met je haarkleur. Maar natuurlijke tinten staan je het allerbeste. Dit  in combinatie met aubergine kleurige lippenstift of paars, staat het prachtig. En over je lippen gesproken: daarmee kun je helemaal los gaan. Roze, rood, en oranje bijvoorbeeld. Als het maar lekker knalt.
 
En bij mooie ogen horen mooie wenkbrauwen. Houd ze in vorm met een borsteltje en kleur ze bij om ze extra te benadrukken.
 
Heb jij nog goede make-uptips?