Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Megagoedkoop budgetshoppen doe je zo!

Wij vrouwen delen alles met elkaar. Ons seksleven, de laatste roddels en waar we die nieuwe laarzen hebben gekocht. En daarom wil Ze.nl iets groots met jullie delen. Hét geheim achter goedkoop, maar ontzettend hip winkelen!
 
Eerlijk is eerlijk: ik krijg echt een kick van winkelen. En dan niet in de zin zoals de meeste shopverslaafden dat bedoelen. Nee, deze budgetista is altijd uit op koopjes. De woorden sale en opruiming zitten volledig in mijn systeem geïntegreerd. Na jaren van oefenen, sta je vanzelf bekend als koopjesjager. En met deze cheap way of life ben je echt geen tweede Dagobert Duck. Slim winkelen is het toverwoord. Hoog tijd om mijn levenslessen des uitverkoop met jullie te delen!

 
De kringloop van het leven
Goedkoop winkelen betekent in de volksmond een aardig flutdingetje scoren in de uitverkoop. Maar het is zoveel meer dan dat! Een hele wereld ligt voor je verborgen? bij de kringloop. Oké, je eerste reactie zal misschien zijn ?iewl, daar stinkt het altijd zo?! Nou dames, wasknijpers op je neus dan maar, want je vindt pas echte schatten als je je handen 'vuil' durft te maken.
 
Als je de kringloopwinkel inloopt, bedenk dan van tevoren je strategie. Ga je voor de kleding, de boeken of wil je leuke spulletjes voor in huis? Werk het stukje bij beetje af en neem je tijd! Ik ga altijd - echt altijd - eerst voor de kleding. En ja, rekken vol grootmoeders truien staren je aan, maar na diep graaien vind je echte pareltjes.
 
Bedenk bij een mogelijke vondst wat je ermee wilt. Een zwart blazertje is tijdloos en een slimme investering. Alleen die leuke rok van drie maten te groot lijkt een koopje, maar als je geen naaiskills hebt, ga je hem never nooit niet dragen. Laat je dus niet te snel verleiden door de kleine prijsjes. Ondanks dat alles tweedehands is, is ook de kwaliteit belangrijk. Want een verwassen t-shirt met gele zweetplekken is verre van charmant. En mijn gouden tip: kijk of het kledingstuk past bij de rest van je outfits. Een jasje dat op zichzelf leuk is, maar je met niks kunt combineren zal voor altijd verstoffen in je kast!
 

 
De rommelmarkt
De voorloper van de kringloop: de markt! Nee, niet die met de groentekramen, maar die kleine rommelkraampjes die je vindt op Koninginnedag. Of beter gezegd Koninginnenacht. Terwijl mijn medestudenten flink aan het feesten waren, heb ik deze schat vorig jaar ontdekt. Net na zes uur begint het feest: alle straten van Utrecht staan vol met de leukste rommeltjes! In de startblokken en gelijk door naar de kraampjes van de studenten. Want zij verkopen echt hele hippe dingetjes. En omdat ze er graag vanaf willen, kun je lekker onderhandelen. Voor nog geen ? 20,- scoorde ik uiteindelijk vier paar schoenen, drie compleet nieuwe outfits en een cute cadeautje voor een vriendin!
 
De sale
Iedereen holt zodra het kerst- of zomervakantie is gelijk naar de sale van alle bekende modeketens. Waar zij ontzettend blij zijn met een broek van ? 40,- met 25% korting, lach ik stiekem in mijn vuistje. Want als je nog twee of drie weken wacht dan stromen prijsjes van ? 5,- en ? 10,- je tegemoet. En zeker bij de duurdere winkels is het het wachten waard. Want hoe lekker voelt het als je een veel te duur jasje voor een piepklein bedrag om je schouders hebt hangen?

Zelf bij Primark hebben ze sale. En ja deze winkel is goedkoop, maar het kan nóg goedkoper! Als de saleperiode voorbij is, ga ik hier altijd even langs. Kun je mooi het laatste stukje van het seizoen er heel hip bijlopen! ? 5,- voor die designer-look-a-like schoenen!

Voor originele kledingstukken en een sale zo groot als je nog nooit zag, heb ik dé tip: ga naar Antwerpen! Twee keer per jaar mag deze stad de sale houden. Ja, errug weinig, maar daardoor lopen de kortingen echt hoog op! En ze hebben er nét even andere winkels dan hier in Holland.
 
Discountwinkels
En de grootste slag sla je toch echt in winkels zoals Action, Wibra en Zeeman. Vroeger wilde je als opstandige tiener er nog niet dood gevonden worden. Maar nu ben ik he-le-maal fan. Ja, het is echt, écht goed zoeken. Ik neem er dan ook altijd de tijd voor, want ik wil geen fortuin uitgeven aan te dure shampoos en lingerie. En aangezien ik deze producten goedkoop in deze winkels kan scoren, durf ik ook vaker dingen uit te proberen. Want als het niks is, dan heb ik er hooguit een paar euro voor betaald. Zelfs voor cadeautjes kun je er terecht! Leuk om het echte cadeau op te fleuren met allemaal kleine dingetjes.
 
Met een waarde van nog geen ? 100,-, heb ik intussen een overvolle kledingkast die steeds weer verandert. Want als die ? 3,-broek het niet meer is, dan geef ik het zo weer weg. Het grootste geluk zit 'm toch wel in het feit dat ik elke week kan shoppen en bij lange na niet zo veel uitgeef als één middagje shoppen bij de duurdere winkels. Maar ondertussen heb ik wel vijf nieuwe dingen in mijn kast hangen! AMEN!
 
Ben jij ook een echte koopjesjager? Zo ja, wat is jouw grootste tip?