Beauty / Lichaam
Lichaam

4 manieren om het vol te houden in de sauna

Reageer 0
De enige plek waar je van zweten echt kunt genieten, is de sauna. Tussen de behaarde mannen en droge lucht kan je lichaam welverdiend lekker ontspannen. Alleen na vijf minuten houd jij het al niet meer vol. Wij geven je tips!
 
Lekker hoor die warmte, maar met graadje negentig krijg jij het toch aardig benauwd. En waar iedereen het halfuurtje zonder moeite uitzit, wiebel jij ongeduldig op de veel te hete planken. De sauna wordt weer - zoals het eigenlijk hoort - ontspannend met deze tips!

 
Een goede voorbereiding
Bereid je lichaam voor op de extreme warmte die gaat komen. Hoe je dat het beste doet? Ga eerst douchen. Spoel het vuil van je lijf en scrub dode huidcellen weg met het liefst zo natuurlijk mogelijke producten. Die verstoppen de huid namelijk niet waardoor het vrij kan ?ademen?. Als je de sauna eenmaal instapt, ga dan lekker laag bij de grond zitten. Vind voor jezelf een makkelijke houding zoals liggend met de knieën omhoog. Concentreer je op je ademhaling en vergeet het idee dat je het liefst wilt wegrennen. Wat ook er-rug goed helpt: een muzieksauna met ontspannende deuntjes!
 
Goed gezelschap
Naar de sauna gaan in je uppie, is ook maar zo alleen. Een dagje ontspannen is het leukste om samen te doen. Hét perfecte moment om lekker bij te kletsen met je vriendin of je moeder eens in de watten te leggen. En samen kun je de ergste hitte zeker doorstaan! Bij HEMA kun je sinds kort er heel voordelig samen op uit! Daar hebben ze nu een speciale sauna-actie waar je voor maar ? 13,50 per persoon lekker naar de sauna kunt! Leuk om je vriendin cadeau te doen of je lover te verrassen! Kijk, zo wordt al dat zweten ineens een stuk leuker.
 

Eten en drinken
Je bent wat je eet, dus houd er in je eet- en drinkpatroon rekening mee dat je de dag erop flink gaat zweten. Een beetje homemade detoxen. Drink geen alcohol en ga al helemaal niet tot diep in de nacht op stap! Alcohol onttrekt vocht en door het slaapgebrek kun je er behoorlijk duizelig van worden als je in de hitte zit. Vermijd verder vet eten zoals een lekker patatje of caffeïnehoudende producten zoals koffie en energiedrankjes. Ook op de dag zelf. Ga aan de fruitsapjes, water en salades. Na een dagje sauna ben je op deze manier van alle gifstoffen verlost!
  
De perfecte sauna
Een bezoekje aan de sauna wordt pas echt genieten als je de keuze hebt uit verschillende soorten. Houd je meer van een stiltesauna of stap je liever een Turks stoombad binnen? Een beetje afwisseling is wel lekker. Bij HEMA kun je kiezen uit meer dan 35 verschillende sauna?s. Er is dus voor elk wat wils. Dikke kans dat de perfecte sauna er voor jou tussenzit!


Sauna-actie!
Helemaal zin gekregen in de sauna? Via hema.nl koop je nu jouw e-ticket voor ? 13,50. Hiermee heb je een hele dag toegang tot één van de 35 deelnemende sauna's. Dit ticket is geldig van 18 maart t/m 30 september.
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen