De hotspots van Turkije: het kleurrijke Kusadasi

Reizen door Marleen_S

De vakantie lijkt ver weg, maar we zijn al aan het aftellen. Wil je dit jaar naar de zon, dan is Turkije de place to be! Om helemaal in Oosterse sferen te komen, zocht Ze.nl naar de allermooiste plekjes. Deze week: Kusadasi!

 
Het Disneysprookje Aladdin was toch wel één van onze grote favorieten. Het vliegende tapijt wilden we hebben, Jasmine wilden we zijn en hoe vaak hebben we wel niet over een lamp gewreven! Dat Oosterse sprookje is dichterbij dan je denkt. Daar heb je geen magische geest voor nodig, gewoon de hulp van Ze.nl! Want hier lees je alles wat je moeten weten over Kusadasi!

 
De stad
Hè wat, Kusadasi? Deze Turkse badplaats doet misschien niet direct een belletje rinkelen, maar is daarom niet minder de moeite waard om er vakantie te vieren! Dit kleine stadje dat aan de kust ligt, is erg geliefd onder vakantiegangers die naar de zon willen. Daarmee is Kusadasi ook gelijk een belangrijke plaats waar veerboten uit onder andere Griekenland en Italië aanmeren. Dus als je zin hebt in een uitstapje naar een ander warm land, dan ben je hier aan het goede adres.
 
Zon-, zee- en strandliefhebbers kunnen in Kusadasi hun hart ophalen aan één van de mooiste baaien aan de Egeïsche Zee. Want met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 30 graden, is het heerijk om een frisse duik te nemen. Het beroemdste strand in de buurt is Kadinlar Denizi, ook wel Ladies Beach genoemd. Errug fijn voor als je even geen zin hebt in die vervelende mannen in te strakke speedo?s.

 
Jachthavens en scuba diving
Naast de veerboten, varen ook de mooiste cruiseschepen en luxe droomjachten af en aan. Hartstikke leuk om zelf een dagje te varen of al het moois wat er ligt te bekijken.
 
Als je de toeristen om je heen even zat bent, dan kun je in Kusadasi ook duiken. Met een paar instructeurs kun je je prima een hele middag vermaken in de wondere onderwaterwereld. Ook kun je er de prachtigste riffen aanschouwen zoals Barbaros Reef en Bluesky Reef. Scuba diving is een vorm van duiken waarbij je zelf je eigen zuurstoffles op de rug houdt. Dus heb je alle vrijheid om alles tot op de (zee)bodem uit te zoeken.
 
Bruisend centrum
Als je ?s avonds graag de stad in wilt om zomerse cocktails te drinken, dan heeft Kusadasi heel wat te bieden. In de uitgaansbuurten Kaleici en Barstreet vind je talloze kroegjes en discotheken waar je helemaal de beest kunt uithangen. En geen nood als je nog lang niet naar huis wilt: de meeste kroegen zijn tot vroeg in de ochtend geopend!
 


Efeze en Izmir

Houd je van lekker cultuur snuiven? Dan kun je vanuit Kusadasi zo een bezoekje brengen aan de historische stad Efeze. Hier vind je veel historische overblijfselen van een stad die vroeger een belangrijk religieus centrum was. Daarnaast staat hier ook het bas-reliëf van Niké (een soort vervallen tempel). Alleen is het hier in de zomer echt bloedheet, dus zorg dat je flink wat water en zonnebrand meeneemt als je naar Efeze gaat!
 
Ook is het zeker aan te raden om naar de stad Izmir te gaan. Hier vind je net zoals in Kusadasi een grote haven. En de oude Agora - wat verzamelplaats betekent - is één van de oudsten ter wereld!
 
Ben je enthousiast geworden en loop jij al warm voor het zonnige Turkije? Kijk voor meer informatie en vliegtickts voor Kusadasi op goturkey.com! Voor meer vakantiebestemmingen in Turkije, kijk even op de website.