Seks & relaties / Relaties
Relaties

Samenwonende stellen slapen vaker alleen

De verhuisdozen zijn uitgepakt en de eerste nacht in jullie nieuwe huisje is een feit. Een droom die uitkomt. Nou, eerder een nachtmerrie! Want jij doet geen oog meer dicht naast Mr. Snurkmans. De oplossing? Apart slapen! 

Steeds meer stellen die samenwonen zorgen voor een extra logeerkamertje in hun nieuwe paleisje. Want als de nood te groot is, en het gezaag van je lover te hard, dan kun je in ieder geval een goede nachtrust krijgen en lig je niet uren wakker in je bed...


Slechte relatie
Sleeping apart together heet dit fenomeen. Maar het is niet iets waar je over op kan scheppen op verjaardagen. Want apart slapen, dan is er toch iets mis met je relatie? Helemaal niks van waar volgens experts. Het is een beetje Koos Vriendloos, maar met dikke hangwallen naar je werk is ook niet erg charmant. Over irritaties nog maar te zwijgen.

Snurken, uren liggen woelen of zelf een slaapprobleem hebben. Hierdoor kiezen stellen steeds vaker om apart de nacht door te brengen. Een kwestie van na een potje love making gewoon terug het eenpersoonsbedje in.

Extra vrolijk
Je kent het wel. Na een goede nachtrust ben je de dag erop extra vrolijk, fit en dus ook een gezelligere vriendin. Want je kunt tegen beter weten in keer op keer naast elkaar liggen, maar door je slaaptekort kun je behoorlijk chagrijnig worden. En daar krijg je weer ruzie van, wat je relatie nou niet bepaald ten goede komt.

Dus als je geen oog dicht kunt doen, is het beter dat óf je lover of jij even vertrekt naar de bank. Juist omwille van je relatie. Geen zin in nachtelijke verhuizingen? Probeer dan deze tips.

  • Bij de drogist of apotheek kun je speciale pleisters kopen die je op de neus plakt. Die zorgen ervoor dat jij (of je man) minder snurkt.
  • Last van zijn gedraai? Vervang je tweepersoonsmatras door twee eenpersoonsmatrassen en leg deze naast elkaar op je boxspring. En regel twee aparte dekbedden. Zo merk je er minder van.
  • Laat degene die veel snurkt of lawaai maakt als laatste naar bed gaan. De ander gaat een halfuur eerder. Zo slaap je toch samen en kom je makkelijker in slaap.
Slapen jij en je partner weleens apart? Zo ja, waarom?