Recept: Zelfgemaakte kruidenboter

Eten door Madelon
Een stokbroodje met tapenade, roomkaas en? kruidenboter! Niets is heerlijker dan dat. Maar waarom zou je het kopen, als je het ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? Het is niet moeilijk!

Voor kruidenboter kun je vrijwel ieder soort kruid gebruiken, zolang het maar vers is. Probeer het bijvoorbeeld eens met dragon, kervel, peterselie of bieslook.

Wat heb je nodig?
(voor 100 gram kruidenboter)

  • 100 gr. roomboter
  • Handje verse kruiden, bijv. peterselie, knoflook en bieslook

 
Hoe maak je het?
  1. Hak de kruiden fijn.
  2. Laat de roomboter iets op temperatuur komen en maak deze los. Meng met de kruiden.
  3. In de koelkast blijft de kruidenboter minstens één week goed.


 
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.