5 dingen die je nooit in de steek zullen laten

Vrije tijd door Marleen_S
Als iedereen je in het leven teleurstelt en je all by yourself op de bank zit, vraag je je misschien af waar het mis is gegaan. Rozen verwelken, lovers komen en gaan, maar de volgende dingen zullen altijd voor je klaarstaan.

 
Je leven lijkt wel gebaseerd te zijn op Murphy?s Law: alles wat fout kan gaan, gaat ook gegarandeerd fout. Het is heel erg zwaar om jou te zijn, maar de enige die dat begrijpt ben je zelf. De rest heeft het al opgegeven of is keihard weggerend. Wie je nooit zal teleurstellen? Nou, je moeder, trash-tv op de vrijdagavond en lots and lots of chocola bijvoorbeeld!

 
1. Chocola
Diamonds are a girl's best friend? No way Jose! Chocola zal (bijna) altijd op de eerste plek komen in het leven van een vrouw. Geen idee wat er in die pap zat, maar het is er met de paplepel hardhandig ingepropt.
 
Van die zalige donkere ? en witte ? zoetigheid kunnen we geen genoeg krijgen. Helemaal tijdens een flinke huilbui omdat je bent gedumpt. Kom maar door met die chocoladefondue, Koetjesrepen en chocolate chip cookies. Het fijne van chocolade: ook al ben je misselijk aan het einde van de snackrit, je voelt je erna wel stukken beter. Ode aan de stofjes die erin zitten en je gelukkig maken!
 
2. Aai poesje
Je geelgroene kanarie - chihuahua, mopshond of poezenbeest - is het liefste beestje van de hele wereld. Een extra vetbolletje of stukje kaas schuif je stiekem weleens onder de tafel naar ?m door. Je bent er altijd, behalve wanneer je werkt, voor je huisdier en hij of zij ook voor jou.
 
Al die keren dat je half in coma op de bank lag te creperen van de griep? Zij gaf je een kopje. De ontelbare ochtenden wanneer je zo gelukzalig wakker werd? Je trouwe hond lag naast je. Snik. Wat je ook ? fout ? doet in het leven, je trouwe viervoeter zal je altijd komen begroeten. Een knuffel van je huisdier is goud waard. En een koekje om ?m te belonen.
 


3. Trash-tv

We noemen Barbies Baby, Jokertjes Jawoord, Echte Meisjes ? en vul maar in. Je mag er eigenlijk niet voor thuisblijven, maar oh wat worden we gelukkig van een stevig staaltje trash-tv op onze vrije avond. Helemaal als je vriendinnen weer een double date met hun vriendjes hebben en jij geen zin hebt om het vijfde wiel aan de relatiewagen te zijn.
 
De enige vriend die je eigenlijk nodig hebt is de afstandbediening. Gedachten op oneindig en hup voor de buis. Je hoeft er de deur niet voor uit, zelfs je make-up kan eraf, want er is toch niemand op wie je indruk hoeft te maken. Oké, dit klinkt Koos Vriendloos, maar voordat je weer in eenzame tranen uitbarst, bedenk dan dit. Jouw droomman zit waarschijnlijk ook naar RTL5 te kijken, dus die zou je toch niet zijn tegengekomen tijdens dat avondje stappen.
 
4. De knappe overbuurman
Een roseetje in de hand, zonnetje op het balkon en daar is ook? de knappe overbuurman. Who needs friends with a view like that! Hij lijkt zo uit een sprookjesboek geslopen en op die zomerse vrijdagavond vind je het stukken minder erg om alleen thuis te zijn. Nu maar hopen dat hij niet ineens besluit te verhuizen!
 


5. Mama

Er is altijd één persoon, de belangrijkste vrouw in je leven, zij die je het leven heeft geschonken: je moeder. Ook al kun je haar soms wel door de plee trekken en zit je niet altijd te wachten op haar ?wanneer ga je eens aan de man?-telefoontjes, ze is en blijf je mama.
 
Ze bedoelt het goed, dat weet je ergens wel. Ze heeft vroeger toch maar mooi je bammetjes gesmeerd en je volgezeken beddengoed keer op keer verschoond. Zelfs nu je als volwassen vrouw de onafhankelijke carrièretijger uithangt, is zij toch de eerste persoon bij wie je uithuilt als je het heel even zwaar en moeilijk hebt. Niet te vergeten de tafel vol heerlijke hapjes als je weer eens een dagje naar huis gaat en ze uren voor je in de keuken heeft gestaan. Ahwww...
 
Waar of op wie kun jij altijd terugvallen als het leven even moeilijk is?