Dingen die je op zaterdagavond in je eentje kunt doen

Vrije tijd door Yolande

Een vrijdag- of zaterdagavond helemaal alleen doorbrengen lijkt sneu, maar niks is minder waar. Je hoeft echt niet de hele avond op de bank te blijven liggen. Er zijn zoveel leukere dingen te doen op een vrije avond! 
 
Beautyavond 
Na een week werken of studeren, is het niet meer dan normaal dat je jezelf even een avond verwent. En wanneer is daar een betere tijd voor dan op zaterdag of vrijdagavond in je eentje? Laat het bad dus maar lopen, koop een simpel haarmasker, lak je nagels en neem een lekker lange douche met heerlijk ruikende olie. Verwen jezelf voor een avond, je verdient het!
 
 
Sauna
Iets anders ontspannends is de sauna. Lekker relaxen en bijkomen van een drukke periode. Misschien zie je de sauna niet als een plek waar je in je eentje op een zaterdagavond heen zou gaan, maar er gaan echt meer mensen in hun eentje dan je denkt. En eigenlijk is het best wel lekker om een avondarrangement te nemen en in alle rust en stilte te genieten van de warmte. Geen kwebbelende vriendinnen die graag een andere sauna willen nemen of iets langer in het bubbelbad willen zitten dan jij. Je kunt deze avond in complete rust ontspannen. 
 
Herinneringen uitzoeken 
Een avond alleen thuis, betekent niet gelijk een avond alleen zijn. Omsingeld door vele foto?s van vrienden en mooie herinneringen ben je namelijk nooit echt alleen. Pak dus lekker een glas wijn, zet een lekker muziekje op en ga maar plakken. Die leuke vakantie in Frankrijk, dat relaxweekendje met je vriendinnen of dat geweldige concert waar je bent geweest. Besteed een hele avond aan mooie herinneringen opplakken zodat je ze later weer terug kunt kijken. Plezier en nostalgie gegarandeerd!
 
 
Lezen
Wanneer was de laatste keer dat je een goed boek hebt gelezen? Nou? Dat bedoelen we. Terwijl er zóóveel prachtige en grappige boeken zijn! De hoogste tijd dus om weer een ouderwets boek erbij te pakken op zaterdagavond. Chipje erbij, kaarsjes aan: niks meer aan doen.

Marathons
Avonden alleen thuis lenen zich uitstekend voor minimarathons van jouw favoriete serie of filmreeks. En wie wil er nou niet een hele avond Sex & the City opnieuw bekijken of The Lord of the Rings-serie helemaal opnieuw zien? Of ga je toch liever voor een nieuwe serie waarvan je hebt gehoord dat hij leuk is? Welke serie je kiest maakt eigenlijk niet uit. Het gaat om het plezier van het kijken. Kies dus een hilarische, mooie, goede, slechte, spannende of romantische uit. Kruip op de bank en grijp die popcorn!
 
Guilty pleasures
Een avond alleen betekent ook een avond doen wat je zelf wilt. Zet die foute muziek dus op, blèr lekker mee met de Toppers, bekijk die verschrikkelijke romcom waar je zo van houdt en eet je helemaal vol met chips terwijl je in je meest onflatteuze pyjamabroek zit. Er is niks fijner dan een hele avond ongegeneerd jezelf zijn en je helemaal niks van iemand hoeven aantrekken. Pak je foute shirtje dus maar uit de kast en zet dat heerlijk slechte disconummer op. Misschien kun je zelfs een beschamend dansje erop doen. Geniet! Het is jouw persoonlijke foute feestje. 
 

Kledingkast uitmesten
Je kledingkast ligt al maanden vol met kleren die je toch nooit meer draagt of kleren waarvan je niet eens meer wist dat je ze had. Hét ideale moment dus om te kijken wat er nog in je kledingkast ligt en wat er weg kan. Wie weet levert het ook weer hele leuke nieuwe combi's op.

Alleen naar de kroeg
Alleen naar de kroeg voor losers? Nee hoor, juist voor lefmeiden! Ben je vrijgezel en zitten al je vriendinnen thuis aan hun vriend vastgeplakt? Daag jezelf dan uit om alleen naar een kroeg in de buurt te gaan of juist naar een plek waar je niemand kent. Wie weet wat de avond je zal brengen... Genoeg mannen in ieder geval die zo'n dame als jij willen vergezellen. Wil je er wel op uit maar heb je geen zin om te kletsen met iemand? Ga dan lekker alleen naar de bioscoop, heerlijk ontspannend!
 
Hoe breng jij je zaterdagavond door in je eentje?