5 dingen die je niet wist over je LinkedIn-profiel

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Naast ons veelgebruikte Facebookaccount hebben we tegenwoordig ook allemaal wel een LinkedIn-profiel. Het kan helpen bij het onderhouden van connecties en hulp bieden in de zoektocht naar een nieuwe baan. Hoe beter je profiel, hoe gemakkelijker je gevonden kan worden en hoe positiever potentiële werknemers je zullen waarderen. We zetten vijf dingen op een rijtje die je waarschijnlijk nog niet wist over je LinkedIn-profiel maar die je hiermee kunnen helpen het zo goed mogelijk te maken.

1. Het toevoegen van een goede profielfoto
Moeite met het vinden van een leuke profielfoto hebben we meestal niet, maar op LinkedIn is het wel de bedoeling een net even iets andere foto te plaatsen dan je party pics op Facebook. Wanneer je een professionele portretfoto toevoegt aan je account, maakt je profiel maar liefst zeven keer meer kans om bekeken te worden.


2. Het toevoegen van je twee meest recente functies
Door je twee meest recente functies toe te voegen is de kans dat je profiel gevonden wordt maar liefst twaalf keer groter, of je nu manager of toiletjuffrouw geweest bent. Toch maar even updaten dus!


3. Het nummer in je profiel-URL
Heb jij altijd al willen weten of je niet toevallig het 200 miljoenste lid van LinkedIn bent? Dat kan! Het nummer dat in je profiel-URL staat geeft aan als hoeveelste van de 225 miljoen mensen jij lid geworden bent.


4. De URL van je profiel
Wil je nog beter te vinden zijn, dan kun je de URL van je profiel veranderen in een persoonlijkere, sterkere en beter vindbare link. Rechts van de huidige URL (onder je profielfoto) kun je op bewerken klikken. De nieuwe URL zou er dan zo uit kunnen zien: linkedin.com/in/jouwnaam.


5. Voeg je eigen ‘headline’ toe
Je headline is automatisch je huidige functie, maar het kan veel beter zijn om jezelf anders te omschrijven. Je zou je baan als ‘Accountmanager’ bijvoorbeeld beter kunnen veranderen in ‘Ervaren strategisch projectmanager in de auto-industrie’. Op die manier is de kans dat je gevonden wordt groter.


Bron, bron, bron, bron, bron