Heerlijke alternatieven voor een glas wijn

Eten door Madelon
De zomer is natuurlijk het allerbeste seizoen om met een lekker glas wijn op het terras te gaan zitten. Maar ben je zwanger, drink je geen alcohol of hou je simpelweg niet zo van wijn? Dan zijn er genoeg alternatieven!

Let op: een aantal wijn-alternatieven die in deze lijst staan bevatten wél alcohol. Ze zijn dus niet allemaal geschikt voor zwangere vrouwen of voor mensen die geen alcohol drinken! Daarnaast nog een zomerse tip: mocht je geen ijsblokjes in je drank willen omdat de smaak hierdoor (letterlijk) verwatert, denk dan eens aan een paar druiven of frambozen die je van tevoren invriest. Een koel drankje gegarandeerd en het ziet er nog leuk uit ook!
 
Bier

Het eerste alternatief dat natuurlijk in je opkomt is bier. Wat is er lekkerder dan een heerlijk glas bier in de warme zomerzon? Bovendien zijn er genoeg alcoholvrije bieren te bestellen, ook in cafés steeds meer.

Sinaasappelcocktail
Omdat verse jus ook weer zo saai is, drink je deze zomer een sinaasappelcocktail. Men neme twee eetlepels aardbeilimonadesiroop, 1,5 deciliter sinaasappelsap, ijsblokjes en een plakje sinaasappel ter garnering (en eventueel suiker voor aan de rand van het glas). Je kunt ook 0,25 liter slagroom en 1 deciliter yoghurt toevoegen, dan heb je een lekker romig drankje!



Carpe Diem Kombucha

Carpe Diem Kombucha komt in drie smaken: Classic, Cranberry en Kweepeer. De drank is een speciale: thee zit namelijk in de basis. Maar wanneer je denkt dat het een ijsthee is, heb je het mis. De theeën worden zó gefermenteerd, dat Carpe Diem Kombucha dezelfde structuur heeft als wijn en bier. Het resultaat is een licht, fris drankje dat niet zwaar op de maag ligt: perfect voor bij een etentje.

Jillz
Jillz is dé bierdrank voor vrouwen. Eigenlijk is het meer een appelcider en wordt het door mannen vaak ?alcoholwater? genoemd, maar dat mag de pret voor ons dames niet drukken. Drink ?m ijskoud en je zult vast en zeker genieten!

Campari
Campari is een basis voor cocktails, maar ook uitstekend ?los? te drinken. Reken wel op een zoet drankje, wanneer je niet van zoet houdt kun je deze wellicht beter overslaan. Campari is onder andere te koop bij de slijterij en online.



Martini Sparkling rosé

Zin in een speciale rosé? Denk dan zeker eens aan de Martini versie! Bij de slijterij (en sommige supermarkten) koop je deze mooie fles drank, die perfect is voor een warme zomeravond met smaken als aardbei en framboos. Ook te verkrijgen in wit.

Palermo Amarino
Fans van alcoholvrije drankjes kunnen hun hart ophalen en online de lekkerste dranken bestellen. Palermo Amarino is sinds kort toegevoegd aan het assortiment: een Franse basis voor cocktails die uitstekend te mixen is met vruchtensappen. Lekker tropisch!

Crodino
Crodino, te verkrijgen bij de slijterij en online, is een Italiaans, alcoholvrij aperitiefje. Fijne kruiden en zuidvruchtextracten worden gecombineerd met mineraalwater, waardoor het drankje bitterzoet en verrassend is.



Amé

Amé is bij veel slijterijen te koop, maar nog niet helemaal ingeburgerd. Toch is het een uitstekend drankje voor op het terras! Dit alcoholvrije sapje heeft een basis van koolzuurhoudend bronwater en vruchtensappen en is 100% natuurlijk. Er zijn vier smaken die alle vier een eigen karakter hebben, maar even fris smaken.

Druivensap
Het zal niemand verrassen: aangezien wijn van druiven wordt gemaakt, is een goed alcoholvrij alternatief: druivensap! Bovendien zitten hier dezelfde stoffen in als in een rode wijn, maar dan is dit drankje veel beter (lees: gezonder) voor je. Cheers!

Wat drink jij graag op het terras?