4 redenen waarom gamen écht heel leuk is

Ontspanning door Marleen_S
Videospelletjes alleen geschikt voor echte computergeeks? Nee hoor! Plof maar naast je lover op de bank, want een potje gamen is ook heel leuk voor ons vrouwen. Zeker met de nieuwe Nintendo 3DS XL met extra groot 3D-scherm!

 
Mannen zijn van nature competitief, maar de winnen, winnen, winnen-mentaliteit stroomt ook zeker door het vrouwelijk bloed. Natuurlijk kunnen we ons prima vermaken met urenlang shoppen, nagels lakken en alle trash-tv op de buis, maar stiekem is het ook wel eens leuk om ? net als vroeger ? spelletjes te spelen.
 
Niet zomaar een spelletje, nee een digitale game staat hoog op ons verlanglijstje. Veel makkelijker dan een bordspel ergens ver van zolder halen en net zo leuk. Want door het enorme scala aan games tegenwoordig is er voor elk wat wils. Of je nu alleen wilt spelen of met je vriendinnen, met de Nintendo 3DS vermaak je je sowieso.
  
#1 Tijdverdrijf
Verveel je je stierlijk op een druilerige zaterdagmiddag en heb je geen zin om de deur uit te gaan? Vroeger was je dan uren zoet met de good old Nintendo van je broertje en een wedstrijdje Mario Kart. Naast onze kleine loodgieter, kun je op de gloednieuwe Nintendo 3DS XL nog veel meer leuke spelletjes spelen.


Wil je bijvoorbeeld al jaren de Van Gogh in je naar boven halen, maar heb je geen zin in een kliederboel op de keukentafel? Dan is het spel The New Art Academy wat voor jou! Hierin leer je stap voor stap nieuwe teken- en schildertechnieken en kun je je resultaten met trots delen aan familie en vrienden.
 
#2 Familytime
Je zus is een schat, maar haar ?lieftallige? zoontje kun je na een paar uur wel achter het behang plakken. Even slikken dus als je een avondje moet oppassen op irritatiefactortje numero één.
 
Geen nood, want waar je kinderen tegenwoordig heel blij mee kunt maken, is een videospelletje. Ineens ben je de super coole tante en verandert hij in een lief engeltje waar je helemaal geen last meer van hebt. Plus, het is ook nog eens supergezellig om samen te spelen. Je zult zien dat de tijd voorbij vliegt. Even een kwestie van een nieuw Nintendo-spelletje scoren en je vervelende neefje heeft altijd wat te doen als hij bij je is.
 
#3 Goede eerste indruk
Wil je echt indruk maken op een man? Laat dat sexy rode jurkje en je killerheels dan maar in de kast hangen. Er is niets zo aantrekkelijk als matchende interesses. Helemaal als blijkt dat je ineens heel veel verstand hebt van games.
 
Mannen denken altijd dat ze er maar niet over moeten beginnen: hun - bijna - gameverslaving. Dus als jij tijdens jullie date honderduit praat over hoeveel uurtjes je wel niet spendeert op de Ninentendo 3DS XL, zal hij blij verrast zijn. Helemaal als je hem uitdaagt om een potje te spelen bij jou thuis. Let the battle begin!


#4 Denksport

Een spelletje op een gameconsole spelen is niet alleen leuk just for fun. Ook je brein kun je er goed mee trainen. Bijvoorbeeld met een potje sudoku of een spel waarbij je diep moet graven om tot een antwoord te komen. Even je luie hersenen weer wakker schudden!

  

Zulke spelletje zijn vooral heel ideaal als je op vakantie gaat. Door de lange batterijduur van de Nintendo 3DS XL (namelijk zes uur en dertig minuten!) kun je onderweg in het vliegtuig, de bus of de auto heel makkelijk de reistijd een beetje doden én er een stuk slimmer van worden. Denksport is toch zeker ook een sport?
 
Over Nintendo 3DS XL
Zoals de naam je misschien al deed vermoeden is de nieuwe Nintendo 3DS XL een gameconsole waarbij alles zich in 3D afspeelt. Zonder speciale bril of toestanden! Door middel van twee schermen en drie camera?s krijg je de perfecte 3D-ervaring.
 
Nieuw zijn de onlinefuncties en - toepassingen zoals Nintendo eShop en Nintendo Video. Zo krijg je toegang tot een heel groot aanbod aan spelletjes die je gewoon vanaf de bank kunt downloaden. Hoef je ook niet meer naar de winkel te hoppen als je toe bent aan een nieuw spelletje.

De Nintendo 3DS XL is onder andere te koop bij bol.com