ZeTest: Een Happy, Healthy Sunday!

Ontspanning door Karin
Tussen alle drukte door van werken, je sociale leven, je lover en de nodige calorieën verbranden in de sportschool, is het tijd voor een moment voor jezelf. Lighthouse Works biedt daarom een dag of een weekend vol ontspanning aan!
 
Lighthouse Works wil een plek bieden waar je de batterij kunt opladen en waar je de ?tools? hebt om te leren je eigen fysieke en mentale balans te versterken. Op een ?down to earth? manier, en met echte persoonlijke aandacht. Op een rustgevende plek, met toegewijde docenten en therapeuten en een gevarieerd aanbod aan lessen, studiemateriaal en faciliteiten, willen ze je het gereedschap aanreiken waarmee je jezelf kunt helpen om tot rust te komen, beter in balans te zijn of lekkerder in je vel te zitten.
 
Maar wat houdt zo?n Happy, Healthy Sunday dan precies in? HoofdredactriZe Karin testte het!
 
De ingang van het hotel

Op de Veluwe
Lighthouse Works organiseert deze fijne zondagen altijd in 4-sterren Hotel Heerlickheijd op de Veluwe. Als je daar aankomt voel je direct al een rust over je heen komen: het enige wat je hoort zijn fluitende vogeltjes, hoe fijn! 

Het programma
Een Happy, Healthy Sunday kun je boeken voor ? 75,-. De activiteiten die je kan en mag doen voor deze prijs zijn:
  • Onbeperkt toegang tot zwembad, sauna en turks stoombad
  • 1 Yogales 
  • Sapproeverij: met de drie favoriete sapjes van Lighthouse Works
  • Vegetarische soep
  • 1 begeleide meditatie
  • Wandelroutes
Ook kun je optioneel activiteiten bijboeken, wat dacht je bijvoorbeeld van:
  • 30 min massages (aanrader!)
  • 30 min Natural beauty gezichtsbehandeling  
  • 30 min Reiki behandeling 
  • 30 min Yoga Privé les 
De receptie van het hotel
 
Ervaringen
Het hotel waarin deze dag georganiseerd wordt is sowieso prachtig! Alles is tot in de puntjes verzorgd. Ook de medewerkers van Lighthouse Works zijn ontzettend vriendelijk en kundig.
 
We begonnen de dag met een fijne yogales. Erg verfrissend om de dag op deze manier te beginnen, ik voelde me helemaal elastisch! Vervolgens kregen we een kleine natural beauty workshop. De mensen van Lighthouse Works hebben veel kennis over gezond eten en beauty. De dag gaat dus niet alleen over ontspanning, maar ook over gezond leven en eten. Ook de gezichtsspieroefeningen die we deden waren erg leerzaam én hilarisch. Tijdens de Happy Healthy Sunday kun je ook een Natural beauty gezichtsbehandeling bijboeken waarbij deze gezichtsspieren worden getraind. Ook de massages die je bij kunt boeken zijn een echte aanrader. Zelf kreeg ik een mini indian head massage. Wat was dát heerlijk, heel erg ontspannend!
 
Homemade groentesapjes

De sapproeverij is interessant voor de health freaks onder ons. Je krijgt drie verschillende soorten verse, zelfgemaakte sappen te proeven. Dit geeft weer inspiratie voor gezonde sappen die je thuis kunt maken. Zelf heb ik onlangs een blender aangeschaft en maak ik regelmatig groente- en fruitsapjes. Door de fruit die erin zit, proef je de groente een stuk minder. Hierdoor is het een superhandige en fijne manier om je dagelijkse dosis fruit en groente aan te vullen. 
 
Ook kun je gedurende de hele dag gebruik maken van het zwembad, de sauna en het Turkse stoombad in het hotel. Wat een verwennerij! Daarbij is het motto vooral dat als je ergens geen zin in hebt, je dit vooral niet moet doen. Wil je liever lekker ontspannen in de sauna in plaats van een wandeling maken? Geen probleem!
 
Ready for some serious yoga!

Een heel weekend
Wil je niet alleen een dag ontspannen, maar een heel weekend? Dat kan ook! Boek dan een retraite, yoga & wellness weekend van 3 dagen voor ? 350,-. Dit is eigenlijk hetzelfde ontspanningsconcept, maar dan voor een heel weekend. Wil je het wat grondiger aanpakken en echt je lijf een grondige opknapbeurt geven? Dan kun je ook een detoxweekend boeken. Vanaf ? 450,- kun je bij Lighthouse Works terecht voor 3 dagen. Je gaat hierbij je lijf volledig ontgiften. Een week van tevoren begin je al met afbouwen met eten. Heftig, maar je voelt je daarna superenergiek en herboren! Voor alle mogelijkheden, kijk even op de website van Lighthouse Works.
 
Ben je vooral geïnteresseerd in yoga? Probeer dan een yogaweekend of yogavakantie. Het accent ligt hier heel erg op yoga, maar er zijn ook nog genoeg andere activiteiten. 

LeZeressenaanbieding!
Lighthouse works biedt jullie als leZeressen van Ze.nl een gratis Indian Head Massage van dertig minuten aan bij boeking van een retraite/detox weekend! Het enige wat je hoeft te doen is in het boekingsformulier bij opmerkingen: 'lezersaanbieding Ze.nl' zetten. 
 

Een sfeerimpressie!
 
Lijkt jou zo'n Happy, Healty Sunday wat?