We ? summer: natuurlijk avontuurlijk!

Reizen door Madelon
Een vakantie middenin de natuur is ontspannen én avontuurlijk: de ene dag is het relaxen geblazen met een goed boek, terwijl de andere in het teken staat van wandelen of mountainbiken. En dat alles op de mooiste plekken!

Je vindt jezelf niet avontuurlijk? Een vakantie middenin de natuur betekent niet dat je meteen in een nietsverhullende Jane-outfit door de bomen moet slingeren? Op de mooiste plekken van de wereld relax je, maak je lange wandelingen, kom je compleet tot rust máár: ben je ook in de uitstekende gelegenheid om sportief te doen. Pak die hardloopschoenen dus maar vast in, huur alvast een paar mountainbikes via internet en werk aan je conditie: niets is leuker dan sporten in een unieke omgeving! Kamperen is natuurlijk het ultieme voorbeeld van een buitenvakantie, maar wil je toch liever de luxe van een fijn appartementje of hotel, dan zullen de volgende streken voor jou ook uitstekend vertoeven zijn.


Madeira, Portugal

Portugal ? Madeira

Portugal staat natuurlijk bekend om haar heerlijke stranden, haar gastvrijheid en het lekkere eten. Maar wist je dat dit land ook prachtige natuur bevat? De Algarve, het zuidelijkste puntje van Portugal, is natuurlijk al een aanrader, maar een plek die de meeste mensen niet kennen is Madeira. Dit eiland, gelegen in de Atlantische Oceaan ten westen van Marokko, hoort bij Portugal en is daarom ook net zo gastvrij, vriendelijk en cultureel. Het eiland is bovendien prachtige natuur rijk: vanuit het rustige plaatsje Vale Paraizo Camacha maak je mooie wandelingen door de natuur. Vale Paraizo Camacha ligt op slechts een paar kilometer afstand van Funchal, ook wel the place to be op Madeira. Je vindt er, naast rustgevende natuur, ook kronkelende steegjes en kleine restaurantjes, die later op de avond als bar dienen. Proef de lokale specialiteiten zoals verse via of een glas lokale wijn en geniet van alles wat dit plaatsje je te bieden heeft!

In een dal in het noorden van Madeira ligt één van de mooiste en rustigste dorpjes van het eiland: São Vicente. Dit dorpje is haast ingesloten door de massale groene bergen, ontzettend speciaal. De groene natuur, pittoreske huisjes en de dieren die er leven maken de sfeer in het dorp enorm vredig en ontspannend. Stranden heeft Madeira  niet, maar dat betekent niet dat je nergens van de zee kunt genieten. De uitzichten alleen al zijn prachtig om te zien, maar daarnaast kun je ook terecht in Porto Moniz, waar natuurbaden gecreëerd zijn: zwembaden die, bij vloed, gevuld worden door de golven van de zee. Heel bijzonder!

Tip: huur een auto op het eiland, zodat je in korte tijd makkelijk kunt genieten van alle natuur die er op Madeira te vinden is.

Algarve, Portugal

Italië ? Sicillië

Sicillië heeft alles wat Italië ook te bieden heeft, maar dan kleinschaliger en gezelliger. Het eiland, de ?bal? van Italië, staat bekend om haar rustige dorpjes en goede eten. Maar ook voor gezelligheid kun je hier terecht! In het plaatsje Riposto, aan de oostkant van het eiland, zijn de avonden lang en geniet je na een traditioneel gerecht van heerlijke lokale drankjes aan de bar. Strandliefhebbers vinden hier een kiezelstrandje, maar heb je toch liever een zandstrand? Ga dan naar Giardini Naxos. Met de auto is deze plaats goed te bereiken en het schitterende zandstrand is er maar liefst 6 kilometer lang!

Ook het stadje Taormina is een plek om niet te vergeten wanneer je Sicillië bezoekt. Het centrum is grotendeels autovrij, waardoor je heerlijk kunt wandelen door de smalle straatjes met talloze winkeltjes, boetiekjes, restaurants en terrasjes. Taormina heeft daarnaast de beste locatie ooit: op de berg Monte Tauro, waardoor je een adembenemend uitzicht hebt over de azuurblauwe Ionische Zee en natuurlijk de wereldberoemde vulkaan de Etna. Wie zei ooit dat natuur saai was? Aan de voet van de Monte Tauro ligt de baai Mazzaro, waarnaar je met een kabelbaan naartoe vervoerd wordt vanuit Taormina. Uniek om mee te maken!

La Palma, Spanje

Spanje ? La Palma

La Palma is, naast een uitstekende strandbestemming, ook een prachtige bestemming als je wilt genieten van alles wat de omgeving te bieden heeft. Santa Cruz, de hoofdstad van dit kleine, gezellige eiland, ligt aan de voet van de vulkanische berg Caldera de Taburiente. Er zijn authentieke huizen met houten balkons in typisch Canarische stijl en veel historische gebouwen. Heerlijk om te verblijven! De winkelstraat heeft daarnaast veel traditionele winkeltjes, koloniale huizen en mooie gebouwen.

Aan de westkust van het eiland vind je het mooie dorpje Tijarafe. Dit is een ideale plek voor liefhebbers van een landelijke omgeving: in deze buurt vind je de mooiste en rustigste wandelpaden. Het levenstempo van Palmeros is hier dan ook enorm merkbaar. Rustig aan, siësta na siësta en we maken ons vooral niet te druk! Maar in het dorp is er wél een bruisende dorpskern te vinden, waar je ?s avonds terecht kunt voor de leukste, meest authentieke feestjes.

Breng je liefst ook wat dagen door op het strand? Langs de kust liggen diverse inhammen en stranden zoals Puerto Naos, één van de mooiste stranden van het eiland. Verder kun je van maandag tot en met zaterdag ?s ochtends naar de markt in de hallen op de Plaza de Mercado. Hier zijn ook verschillende goede restaurants waar authentieke gerechten geserveerd worden: tapas! Typisch Spaans en heerlijk om te ontspannen? La Palma heeft dus van alles wat te bieden.



 
Jiba

Sta jij al klaar met je backpack om te genieten van de prachtige natuur van deze plekken? Echt genieten doe je natuurlijk pas als de reis en het verblijf goed geregeld is. Bij Jiba kun je nu heel makkelijk je hotel of appartement uitzoeken per categorie: Like Home, Beach Life, Romance en natuurlijk Go Outside. Vooral in deze laatste categorie vind je ongetwijfeld een sportieve buitenvakantie!

Neem snel een kijkje op Jiba.nl en boek - nu het nog kan - gauw je vakantie!