20-jarig Indiaas meisje ziet eruit als 6

Lichaam door Marleen_S
Geen hoge hakken kunnen dragen, kleding kopen op de kinderafdeling en niet aangenomen worden bij je droombaan, omdat je er te jong uitziet. Leeftijdsdiscriminatie? Nee, de Indiase Laxmi Yadav lijdt aan een zeldzame hormoonziekte.

 
Dat het toch een wonder is dat je als klein hummeltje gezond ter wereld komt, moge deze ochtend nog eens extra duidelijk zijn. We schreven al eerder over de Engelse Zara Hartshorn die er net zo uitziet als haar oma, maar het kan ook andersom. Want wat als je er niet extreem oud, maar er juist piepjong uitziet?

Zeldzame hormooonziekte
De Indiase Laxmi Yadav is een jonge twintiger, maar als je haar op straat tegenkomt, zou je haar makkelijk kunnen aanzien voor een kleuter. Vanaf haar zesde is Laxmi namelijk gestopt met groeien. Door een zeldzame hormoonziekte ontwikkelt het lichaam van het Indiase meisje zich niet verder en blijft ze de rest van haar leven zoals ze nu is: heel erg klein.
 
De droom van iedere vrouw om niet ouder te worden, is voor Laxmi juist een complete nachtmerrie. Terwijl wij ondertussen druk bezig zijn met anti-aging producten is de jonge vrouw zich elke dag volop bewust dat zij dit nooit nodig zal hebben. Ook dagelijkse dingen zoals erop uitgaan en gewoon werken, is voor Laxmi een kwelling.
 
Niet genoeg
Nog veel erger is het feit dat ze op haar zestiende makkelijk behandeld had kunnen worden voor haar ziekte, maar haar familie niet genoeg geld bij elkaar kon krijgen om het te betalen. De kosten? Maar een kleine 500 dollar.
 


Alsof dat nog niet erg genoeg is, is het voor Laxmi ook heel erg gevaarlijk om zo jong te lijken. Ze woont namelijk in de Indiase hoofdstad Delhi en groepsverkrachtingen zijn daar aan de orde van de dag. ?Ik kom eigenlijk zelden de deur uit, tenzij er iemand met me meegaat. De angst om op straat aangevallen te worden is groot, want ik ben met mijn lengte een makkelijk doelwit?, vertelt Laxmi aan Mirror News.
 
Ook ontmoet ze niet graag nieuwe mensen. Vreemden kijken haar maar raar aan als Laxmi vertelt dat ze twintig is, maar er niet zo uitziet. Een man in haar leven wil ze dan ook niet, vertelt ze. ?Ik ben bang om mijn leven in handen te leggen van een persoon die misschien wel kwade bedoelingen heeft. Plus, ik kan geen kinderen krijgen, dus ik zie het nut er niet van in.?
 


Geluk in de liefde zit er voor Laxmi misschien niet in, ze heeft wel wat meer geluk op de werkvloer. Ze heeft sinds kort een baan als sales-assistent en verdient daar hopelijk ooit genoeg mee om een onderzoek naar haar zeldzame ziekte te starten. Dat is namelijk iets wat haar redding zou kunnen zijn.
 
Wij wensen Laxmi in ieder geval al het geluk van de wereld toe!

Bron beeld: Mirror News
Cover Asia Press
Shariq Allaqaband