Vroegâh: the good old days

Psyche & spiritualiteit door Marleen_S
Vroegâh was alles beter. Met heimwee denken we terug aan de tijd toen we nog krap een meter lang waren en op zaterdag om 7 uur uit bed gingen voor Telekids. Tijd voor een flinke dosis nostalgie met een snufje jeugdsentiment!

Want weet je nog dat je vroeger? 

... dacht dat de wereld vroeger zwart-wit was? Tja, de foto's in je moeders fotoalbum waren allemaal niet in kleur. Logisch, toch?

... een wens mocht doen als je tussen twee jongens in zat? Of als je een paardenbloem uitblies, een vallende ster zag of alle kaarsjes op de taart had uitgeblazen. Je geloofde heilig dat ze uitkwamen, mits je het tegen niemand zei...

... voor het eerst je eigen stereo kreeg en je ein-de-lijk op je eigen kamertje naar je favo cd's en cassettebandjes kon luisteren?

... elke ruzie kon oplossen met een spelletje steen, papier, schaar? Of als je moest bepalen wie als eerste mocht met een spelletje je allerlei varianten had op 'iene, miene, mutte, tien pond grutten...' Wat zijn grutten eigenlijk?! 
... uren onder het bed, achter de deur of in de kast verstopt zat om je broer of zus te laten schrikken? En dan zo ongeduldig werd dat je het uiteindelijk opgaf en weer tevoorschijn kwam? 

... als je ziek was op de bank lag en je moeder je dekbed en kussen voor je pakte? Ze legde je helemaal in de watten en jij keek de hele ochtend naar Kindernet of Cartoon Network.

... verliefd was op Zack uit het programma Saved by the Bell? Alhoewel, die Slater was ook een schatje....

... doodsbang was als je per ongeluk een zaadje doorslikte van een vrucht of groente? Je was er 100% van overtuigd dat er dan een boom in je buik zou groeien.

... niet kon wachten totdat je genoeg volgroeid was daarboven en je eindelijk je eerste bh kreeg? Want dan hoorde je er écht helemaal bij!

... ongegeneerd en zonder je schuldig te voelen kon genieten van de vier P's? Pizza, patat, pannenkoeken en poffertjes!... na een lange autorit door je vader of moeder naar boven werd gedragen en in je bed werd gelegd? Stiekem sliep je niet, maar deed je weleens alsof...

... met vriendinnen in het weekend nog videobanden huurde bij een echte videotheek? Toen moest je nog gewoon netjes wachten tot films op video uitkwamen.

... niet na twaalf uur scheel durfde te kijken, omdat je bang was dat je ogen dan op standje ongelijk zouden blijven staan?

... zo zin had in een Chupa Chups-lolly, maar die rotdingen nooit snel open kreeg?

... losse singles kon kopen van Jody Bernal of S Club 7? Voordat je 'm kocht, luisterde je hem eerst nog even met een kingsize koptelefoon in de muziekzaak.


Welke hilarische momenten uit je jeugd kun jij je nog herinneren? 
 
Lees ook de vorige edities van Vroegâh: The good old days...
Beeld: WeHeartIt