Recept: Spritsen met limoncello

Eten door Madelon
Dé alcoholische zomerdrank is limoncello. Deze Italiaanse likeur wordt ijs- en ijskoud gedronken na een maaltijd en is héérlijk! Deze zomerse spritsen hebben een verrassende limoncellotwist.

Wat heb je nodig?
(voor 30 koekjes)
  • 50 gr. fijne kristalsuiker
  • 230 gr. bloem
  • 180 gr. zachte zoute boter
  • 60 ml. melk
  • 85 gr. poedersuiker
  • 3 eetl. limoncello
  • 25 gr. pistachenoten (fijngemalen)

Hoe maak je het?
  1. Klop de boter met de suiker in een kom met een keukenmachine romig. Roer er de gezeefde bloem en melk doorheen tot een zacht deeg ontstaat.
  2. Schep het deeg in een spuitzak met een steropening van 1 cm. Vet een bakplaat in en spuit kleine hoopjes van het deeg op de bakplaat. Bak de koekjes in het midden van een voorverwarmde oven op 180°C in 12 minuten goudbruin. Laat op een rooster de koekjes afkoelen.
  3. Vermeng de poedersuiker met de limoncello en roer goed door elkaar. Schep op elk koekje een beetje glazuur en bestrooi met de fijngemalen pistachenoten. Laat het glazuur opstijven.
EetZe!


Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.