Koreaanse vrouwen willen dikkere wallen

Gezicht door Marleen_S
Van concealers tot koude theelepeltjes: we doen er alles aan om onze wallen te verhullen. Wallen laten je er namelijk moe en oud uitzien. In Korea denken ze daar anders over. Daar is het de trend om wallen juist groter te maken.

 
In de naam der schoonheid doen wij vrouwen vaak de gekste en de pijnlijkste dingen. Van hoge hakken en joekels van blaren tot operaties om onze vetkwabjes te verwijderen. Als je denkt alles te hebben gezien, blijkt het toch nog veel gekker te kunnen. Want wij westerse vrouwen kunnen er een bepaald schoonheidsideaal op na houden, in Aziatische landen ligt dat toch net een tikkeltje anders.
 


Zakjes onder de ogen

Wat ze in Korea bijvoorbeeld prachtig vinden zijn wallen. Hoe dikker, hoe beter. Waar wij na een zware nacht spontaan in een depressie schieten door die zakjes onder onze ogen, vinden Koreaanse vrouwen wallen het mooiste wat er bestaat. Helaas is hun Aziatische huid strak, zeker rondom de ogen en daardoor moeten vrouwen heel wat uit de kast trekken om toch die felbegeerde walletjes te creëren.
 
Deze nieuwe beautytrend heet Aegyo Sal, oftewel lachende ogen. Kijk maar eens in de spiegel: zodra je lacht wordt de huid direct onder je ogen een stukje omhoog geduwd. Het ziet er schattig en jeugdig uit. Twee kenmerken waar de Koreanen dol op zijn als het op hun uiterlijk aankomt. Omdat dit bij hun huid niet gebeurt als ze lachen, gaan vrouwen onder het mes om dit alsnog te krijgen.
 
Asian Eyelid Surgery
Op de website Asian Eyelid Surgery biedt cosmetisch arts Kenneth Kim dergelijke ingrepen aan. Door middel van fillers of een kleine incisie worden de populaire vetophopingen in een mum van tijd gefikst. Ook bestaat er een methode waarbij er vet uit de heupen of billen wordt gehaald en dit wordt gebruikt om de wallen dikker te maken.  
  
Toch wordt er met Aegyo Sal niet de normale wallen bedoeld die je krijgt door te weinig slaap of slechte genen. ?Aegyo Sal is het laagje huid vlak onder het ooglid en maakt je ogen levendiger en eigenlijk ook groter?, vertelt blogster Patricia Cahiga aan Daily Mail. Op haar blog schrijft ze onder andere over hoe je de Aegyo Sal look zelf kunt krijgen, zonder een operatie nodig te hebben.
 

Blogster Patricia Cahiga

Door simpele stukjes plastic en goede make-up kun je al een hoop bereiken aldus Patricia. Tutorials schieten als paddenstoelen uit de grond en de beautytrend verspreidt zich razendsnel door heel Korea. Het is daar al langer heel populair bij jonge meiden om het bovenste ooglid dubbel te vouwen zoals bij westerse vrouwen het geval is. De drang om er net zo uit te zien als wij, zorgt er bij Koreaanse, Japanse en Chinese vrouwen voor dat ze net een stapje verder gaan in hun beautyritueel. Nu dus ook weer opnieuw met Aegyo Sal.
 
Wat vind jij van deze beautytrend? Een stapje te ver of heel begrijpelijk?