Hoe minder je weegt, hoe lager je huur

Wonen door Marleen_S
Je hebt je droompaleis gevonden, maar één ding houdt je tegen: de torenhoge huurprijs. Kon je hier nou maar wat aan doen? In Japan bestaan er speciale vrouwenflats waar je wel degelijk invloed hebt op je huur. Met je eigen gewicht.

 
Veel sporten, gezonde voeding en vaker de trap nemen in plaats van de lift. Als je het voor je gezondheid niet doet, doe het dan voor je huur, want hoe meer je afvalt, des te lager de maandelijkse rekening wordt! In Japan lijkt alles wel mogelijk, van donuthoofden tot handpalmoperaties, maar nu kun je ook gebruik maken van je ranke lichaam om minder voor je woning te betalen.
 


Een gezonde levensstijl

Het idee achter de speciale vrouwenflats, The Lady Share House B&D, is ontstaan om de nationale gezondheid in Japan op een ludieke manier te verbeteren en om een gezonde levensstijl aan te moedigen, aldus Daily Mail. Huur je hier een kamer en val je elke maand een beetje af? Dan wordt je huur ook geleidelijk aan steeds lager.
 
De flat is vooralsnog alleen toegankelijk voor vrouwen, maar het begin is er, volgens de verhuurders. Iedere drie maanden worden alle bewoners gewogen en opgemeten. Is er sprake van gewichtsverlies? Dan betaal je de komende drie maanden minder huur. Helaas pindakaas, het systeem werkt ook de andere kant op. Als je de lekkernijen tijdens Kerst niet hebt kunnen weerstaan en je last hebt van wat winterkilootjes, dan moet je - spijtig genoeg - ook meer gaan betalen.
 
De kilo?s worden vermenigvuldigd met 1000 Japanse yen en zo wordt de huurprijs bepaald. Gelukkig hoef je niet geheel op eigen kracht af te vallen om je huur te verlagen: in het appartementencomplex zit namelijk een gratis sportschool waar je met behulp van trainers en een scala aan fitnessapparaten je lichaam in vorm kan houden.
 


Ondergewicht

Mari Kataoka, het brein achter de vrouwenflats, vertelt dat het eigenlijke doel van de appartementen was om een gezonde omgeving te creëren voor dames met overgewicht die graag willen afvallen. Helaas is het idee een beetje de verkeerde kant uitgeschoten, want vrouwen met compleet normale lichamen kloppen nu ook bij haar aan in hun zoektocht naar woonruimte. Dat was niet helemaal de bedoeling, vertelt Mari, aangezien ruim 30% van de Japanse vrouwen rond de twintig jaar juist lijdt aan ondergewicht.
 
Ook het initiatief om de huur te verhogen wanneer vrouwen aankomen, hoorde niet bij het originele idee, maar werpt wel zijn vruchten af. ?Vrouwen kunnen in het gebouw gewoon snacks en frisdrank halen. Het is niet onze manier om zo de huur lekker te verhogen. Nee, we hopen juist dat zo de vrouwen de verleiding beter kunnen weerstaan, omdat ze weten dat ze anders meer huur moeten betalen. Hopelijk geven ze daarom niet zo snel toe aan lekkere dingen.?
 
Voor de echte snoepkonten geen place to be dus, die vrouwenflats. Zeker als je nogal last hebt van het welbekende, alom gevreesde jojo-effect. Bekijk hieronder een nieuwsitem over de flats.

fout in embed: media provider niet ondersteund

 
Wat vind jij van dit initiatief? Zal het de nationale gezondheid echt bevorderen of is het maar een rare manier van verhuren?