Lifestyle / Psyche & spiritualiteit
Psyche & spiritualiteit

Vroegâh: the good old days

Vroegâh was alles beter. Met heimwee denken we terug aan de tijd toen we nog krap een meter lang waren en op zaterdag om 7 uur uit bed gingen voor Telekids. Tijd voor een flinke dosis nostalgie met een snufje jeugdsentiment!

Want weet je nog dat je vroeger… 

... je hele lichaam bezaaide met glitters? Glitterhaarlak, glitternagellak en glitteroogschaduw. Alles was glitter en glamour.

... je hele plafond bedekte met een compleet glow in the dark sterrenstelsel? Het was net echt, echt waar.

... op je biologiehuiswerk van drie opdrachten na geen verplichtingen had? 

... vlekkeloos in een spagaat of split sprong zonder ook maar een spiertje te verrekken van de pijn? Au, au, au...


... het leukste aan de vakantie de autorit op weg ernaartoe vond? Oké, je liep zwaar te kotsen omdat je wagenziek was, maar je kon je uren vermaken met spelletjes en muziek luisteren. We zijn er bijna!

... eindeloos veel middagen vrienschapsarmbandjes maakte voor al je vriendinnen? Je vlocht ze dan van wol of touw die je in je moeders breimand vond.

... het nummer van je vriendinnetje in de klas moest opzoeken in het telefoonboek? Nam ze niet op, dan ging je gewoon even met de benenwagen langs. Ook al woonde ze dertig blokken verderop.

... alleen make-up droeg als je een verkleedfeestje of een familiedag had? Hoppa, je kon elke ochtend zo je bed uit springen.

... (letterlijk) een gat in de lucht sprong als iemand een trampoline thuis had? Dat waren de allervetste dingen ever!

... 's ochtends wakker werd door je wekkerradio? Opstaan en je tandenpoetsen met de leukste radio-dj's van Nederland!


... je haren wilde laten knippen in modelletje The Rachel van Rachel uit de serie Friends?

... helemaal fan was van Mary-Kate en Asley Olson a.k.a. the Olson Twins

... elke avond tot de zon onderging buiten aan het spelen was? Stoepranden, landverovertje, skeeleren en al die andere straatspelletjes.

... voor de brievenbus stond te wachten totdat de Tina/Fancy/Hitkrant werd bezorgd? Als eerste las je natuurlijk de verhalen van de roodharige Noortje op de achterkant van Tina.

... jezelf een echte skater vond ook al kon je totaal niet skateboarden? Je durfde hoogstens met je skeelers van de halfpipe af. Na heel lang aandringen van je vriendinnen. IEE, doodeng!


Welke hilarische momenten uit je jeugd kun jij je nog herinneren? 

Lees ook de vorige edities van Vroegâh: The good old days...
Beeld: WeHeartIt