De belangrijkste lessen des levens

Psyche & spiritualiteit door Marleen_S
Wie een kuil graaf voor een ander… Ja die dondert er zelf keihard in. Je haat het om toe te geven, maar je moeder had wel erg vaak gelijk. En hup, daar kwam weer een levensles. En wat hebben we toch al veel geleerd van het leven…

 
Beloof nooit iets wat je niet kunt nakomen
Je zegt algauw tegen van alles en iedereen ‘ja’, om er vervolgens achter te komen dat je driedubbele afspraken in je agenda hebt staan en je nauwelijks tijd hebt voor jezelf (wie was dat ook alweer?). Het is een les die je keer op keert leert en weer vergeet. Want gaat het een tijdje goed dan pak je alles weer aan, en na een paar weken laat je alles weer uit je handen vallen als het je dan toch uiteindelijk teveel wordt. Het is een vicieuze cirkel.
 


Trekken aan een dood paard heeft geen zin

En trekken aan een dood paard - genaamd je vriend in een relatie die alleen nog maar bestaat uit het afzeggen van afspraken in plaats van ze na te komen  - heeft nog veel minder zin. Als iets niet werkt, werkt het niet. Zelfs niet als je het paard in kwestie een suikerklontje geeft (lees: altijd maar geven, nooit nemen) in de hoop dat ‘ie toch overstag gaat.
 
Geld maakt wél gelukkig
Ja, wat iedereen om je heen ook beweert. We love the money, want…
 
Je krijgt niks gratis in het leven
De zon die zal altijd blijven schijnen, maar voor het gros van onze wensen en behoeften moeten we toch echt die euro’s op tafel leggen.
 
De ware komt niet vanzelf
Je wacht namelijk al zo'n vijftien jaar tot hij je belt, maar helaas, je bent nog steeds hartstikke single. Als je een leuke man wilt, moet je van die bank afkomen en je chipshanden gauw afwassen. Tijd voor een date!
 
Everything that can go wrong, will go wrong
Je broodje dubbelbelegde jam met pindakaas valt altijd - altijd - met de verkeerde kant naar beneden. Net zoals wanneer je ’s ochtends al twee koffiekopjes hebt gebroken, je sleutel is afgebroken in het slot en je dezelfde dag wordt ontslagen, met zekerheid kunt zeggen: als iets fout gaat, gaat gelijk ook alles fout. Dus kun je het je maar beter laten overkomen. Totdat je iets goeds overkomt en je weer in die goede flow terechtkomt. Alleen laat die soms nog weleens (te vaak) op zich wachten.
 


Karma is a bitch

Net zoals de trut die jou iets heeft aangedaan dat niet door de beugel kan. Je kunt de woede met moeite inslikken, maar het lukt je nog net omdat je weet dat karma vroeg of laat om de hoek komt kijken. En anders klop jij wel aan, want wraak is zoet, nog zo’n levensles.
 
De waarheid komt vanzelf aan het licht
Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel...
 
Geduld loont... echt…
De schoenen die je online hebt besteld like een eeuw geleden, de relatie van je crush die eindelijk over is en dat broodje tonijn waar je al de hele ochtend naar verlangt. Als je grootste verlangens eenmaal binnen handbereik liggen en je ervan kunt genieten, smaakt het zo ontzettend goed. Meer dan wanneer je het zo één, twee, drie te pakken zou kunnen krijgen.
 
De juiste weg is nooit de makkelijkste
Nee, die kleine straatjes met al die hobbels, zijwegen en met al die bomen op de weg. Dát zijn wegen die je het meeste leren. En waardoor je ook zo enorm dankbaar bent als het allemaal achter de rug is.
 
Het gras is altijd groener bij de buren
De truc is niet te denken in wat je nog tekort komt, maar de zegeningen te tellen die je hebt. Zeggen ze. Toch kun je de gedachte van die ene nieuwe tas van je collega moeilijk loslaten. Iedereen lijkt het altijd beter te hebben dan jij, maar bedenk maar zo: dat denken ze ook van jou! So much win.

 
De loterij ga je never nooit niet winnen
Straatprijzen van tien miljoen, hoofdprijzen die nog nooit zo hoog waren en Gaston die met een BMW voor je deur staat. Allemaal reclamepraat, het zal je niet gebeuren. Het zal een leuke meevaller zijn, maar richt niet al je (geld)pijlen op de loterij.
 
Tijd heelt alle wonden
En veel wijntjes met je vriendinnen ook!
 
Je kunt niet overal de controle over houden
Je gewicht, het veelvuldig vreemdgaan van je lover en in het algemeen: het leven. Het komt zoals het komt, dus moet je het nemen zoals het is. Gelukkig hebben we altijd nog iets dat een eigen wil heet, maar sommige dingen houd je gewoon niet in de hand.
 
Chicks before dicks
Vriendjes zijn voor even, vriendinnen voor het leven. Ook als je de ware Jacob bent tegengekomen, hij je een aanzoek doet met een roze diamanten ring van tien karaats en hij je meeneemt op zijn witte paard. Met troubles in paradise kun je altijd aankloppen bij je vriendin.
 
Je intuïtie laat je nooit in de steek
Wij vrouwen hebben het emotionele gedeelte van onze hersenen perfect ontwikkeld. We voelen alles dus haarfijn aan. Voel iets niet goed? Doe het niet. Je gevoel wijst je de weg (met een ietsje pietsje beetje verstand erbij).
 
Wat is de belangrijkste levensles die jij ooit hebt geleerd?