Happy holidays

Reizen door Jerney
Prachtige stranden, een felblauwe hemel en als het echt nodig is: een parasol. Dé perfecte opsomming voor een surfvakantie in Marokko. Het is echter twee uur ’s nachts en ik lig met m’n hoofd over een wc-bril heen. O joy.
 
Het begon zo goed. Geen vertraging op de vlucht naar Agadir, mijn koffer op de bagageband en een vriendelijk lachende chauffeur van het geboekte complex. Ook het bezoeken van Marrakech – de volgende dag – was een hit. Die leren tas afdingen tot een Primark-prijsje, zorgt dat zelfs ik niet klaag over een vier uur durende heen- en terugreis in een ghettoblaster. 
 
 
Maar toen gingen we uit eten. Want één avond zorgde de accommodatie niet voor het diner. Geen probleem, aangezien ik alle ‘dit-moet-je-niet-eten-in-andere-landen’-tips van m’n vader uit het hoofd ken. Ik wist dus wat ik moest vermijden en koos voor spaghetti bolognese. De meest simpele maaltijd ter wereld. Kan niets fout mee gaan. Echt niet.
 
Alleen lig ik dus hier. In een inimini-badkamertje. M’n ingewanden er op elk mogelijke manier uit te werken. Het is geen aantrekkelijk gezicht. Vooral niet wanneer ik bijna knock-out ga door het gebrek aan enig soort substantie in m’n lichaam.
 
Maar ik ga niet klagen. De niet werkende spieren, het gebrek aan levenslust, de blauwe wallen en pijnlijke antibiotica hebben ook een positieve kant.
 
Ik heb een retegoedkope detox week gehad. 

Lees ook de vorige columns van Jerney!




Jerney van Poorten - een 26-jarige in ontkenning - heeft een ‘overdose’ aan fantasie, een boel sarcasme en een afkeer voor mensen die altijd drie zoenen moeten geven.

Wekelijks schrijft ze op haar blog talktoyousoon.nl over alles wat in haar ogen bijzonder interessant is. Zoals George Clooney of ruziën in bed. De columns zijn niet politiek correct, maar gelukkig ook nooit politiek: "Want dat is voor oude mannetjes met hangbillen."