Tips om comfy op hakken te lopen

Mode & trends door Priscilla N.
Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Dat blijven we onszelf maar vertellen wanneer we na een avondje uit weer met blaren thuiskomen. Maar wie zegt dat het dragen van pumps altijd gepaard moet gaan met branderige voeten?

Met een paar simpele tips maak je het je voeten al een stuk comfortabeler.

 
Rond neusje
Kies bij het kopen van hakken voor pumps met een ronde neus. In deze pumps worden je tenen namelijk niet tegen elkaar gedrukt en dat voelt een stuk fijner. 
 
Goede maat
Ook heel belangrijk bij het kopen van pumps is de juiste maat kiezen. Sommigen zouden het wellicht fijn vinden om net een maatje kleiner te passen, maar bedenk dat dit alleen maar (meer) pijn gaat doen. Met als resultaat dat de hakken vaker in de kast staan dan aan jouw voeten zitten en dat is natuurlijk zonde!
 
 
Geen stiletto's
We get it, stiletto's zijn hartstikke mooi. Maar er de hele dag op lopen? Daar word je niet vrolijk van! Kies daarom pumps met een wat dikkere hak, dit ondersteunt jouw voeten veel beter. 
 
Dikke sokken
Draag dikke sokken in je pumps wanneer je ze thuis gaat inlopen. Als je er thuis een paar uur op gelopen hebt, zijn de schoenen helemaal naar jouw voet gevormd. 
 
Kussentjes
Stop gelkussentjes onder de bal van je voet. Zo schuren jouw voeten tijdens het lopen niet over de onderkant van je schoen en krijg je dus geen last van een branderig gevoel.
 
Deo
Ga met een deodorantroller of stick over plekken van je voet heen, waar je snel blaren krijgt. Dit zou blaren kunnen voorkomen. Ennuh, het zorgt ook voor frisse voetjes!
 
 
Plakken
Heb je pumps met scherpe randjes of bandjes? Plak er dan een strookje pleister of tape op. 
 
Bijkomen
Draag je hakken niet iedere dag, maar bijvoorbeeld om de twee dagen. Zo geef je jouw voeten tussendoor de tijd om even uit te rusten. 
 
In de vriezer
Zijn je pumps wat te krap? Stop een zakje met water in je schoen en zet deze vervolgens in de vriezer. Het klinkt misschien gek, maar als het water bevriest zou dat je schoen iets uitrekken.

Heb jij nog tips om comfy op hakken te lopen?