Recept: Spooky cake pops

Eten door Priscilla N.
Zet de griezelspullen alvast klaar, want het is bijna Halloween! En dus een goed excuus om een lekker stukje cake naar binnen te werken. En wel in de vorm van angstaanjagende - maar ook ontzettend schattige - spookjes cake pops. 
 
Wat heb je nodig?
  • Verkruimelde cake
  • Frosting
  • 500 à 750 gram witte marsepein
  • Zwarte voedingskleurstof
  • 1 satéprikker
  • 20 lollystokjes
  • 1 bakje Dr. Oetker Choco Dip wit of 200 gram Candy Melts

 
Hoe maak je het?
Om de cake pops te maken heb je natuurlijk als eerst een cake nodig. Deze kun je zelf maken, maar je kunt er ook voor kiezen om een klant-en-klare cake te kopen bij bijvoorbeeld Albert Heijn. Net zo lekker, maar wel een stuk makkelijker. 
 
Ga je de cake zelf maken? Dan heb je 250 gram cake mix, 125 gram roomboter en 2 eieren nodig. Mix de ingrediënten tot een luchtig mengsel en doe het 60 minuten in een voorverwarmde oven (160 graden).
 
Laat de cake hierna nog even afkoelen en verkruimel 'm vervolgens in kleine stukjes. Voor je de cake gaat verkruimelen kun je het beste de harde randjes van de cake afsnijden. Het verkruimelen van de cake kun je met behulp van de keukenmachine, maar ook met de hand doen. 
 

 
De frosting bereiden
Voor de frosting heb je nodig:
  • 25 gram roomboter
  • 1 bus poedersuiker
  • ½ theelepel vanille-extract
  • Eventueel 2 theelepels melk
Stop alle ingrediënten in een kom en mix het door elkaar tot een luchtige, gladde massa. 

De cake pops maken
Doe de frosting bij de verkruimelde cake en kneed het goed door elkaar. Maak er vervolgens kleine bolletjes van ongeveer 3 cm van. Let op dat de balletjes niet te groot worden, want dan kunnen ze later van het stokje afglijden. Prik met een satéprikker alvast een gaatje in de onderkant van de bolletjes (hier komen later de lollystokjes in). Stop de bolletjes vervolgens een kwartiertje in de vriezer en daarna nog tien minuten in de koelkast. 
 
Maak de Canndy Melts of Choco Dip warm in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Dip het puntje van de lollystokjes in de chocolade en steek ze vervolgens in de eerder gemaakte gaatjes in de onderkant van de balletjes. Zet de balletjes hierna nog tien minuten in de koelkast, zodat ze beter op de stokjes blijven zitten. 
 
 
De cake pops versieren
Laat de cake balletjes nu even op kamertemperatuur komen en dip ze vervolgens in de gesmolten chocolade (als deze al wat harder is geworden, kun je 'm gewoon opnieuw even verwarmen). Om de chocolade gelijkmatig over de balletjes te verdelen kun je een lepeltje of (nog makkelijker) je vinger gebruiken. Laat de cake pops in een speciale houder of een beker staan zodat de chocolade hard kan worden. 
 
Bestuif je werkoppervlak met een beetje bloem of poedersuiker en rol daar vervolgens de marsepein over uit. Voor iedere cake pop heb je een rondje marsepein nodig. Je kunt je cake pop in het midden van het rondje neerleggen om te kijken of het rondje groot genoeg is. Als je de juiste grootte hebt bereikt, kun je het rondje uitsnijden en leg je hem over de cake pop heen. Maak het balletje nog een beetje nat met wat chocolade zodat de marsepein beter op de cake pop blijft zitten. Maak vervolgens wat plooien aan de onderkant van de marsepein.
 

 
Het enige wat je nu nog hoeft te doen is het maken van de ogen en de mond. Hiervoor pak je een stukje witte marsepein. Stop in het midden van de marsepein vervolgens een paar druppels zwarte voedingskleurstof (bruine kleurstof kan ook prima). Kneed het marsepein net zolang tot het helemaal gekleurd is. Als je de juiste kleur hebt bereikt pluk je er kleine stukjes vanaf voor de ogen en de mond. Maak de achterkant van de zwarte marsepein nat met een beetje water en plak het vervolgens op de cake pops.

Happy Halloween alvast!