Vroegâh: the good old days

Psyche & spiritualiteit door Marleen_S
Vroegâh was alles beter. Met heimwee denken we terug aan de tijd toen we nog krap een meter lang waren en op zaterdag om 7 uur uit bed gingen voor Telekids. Tijd voor een flinke dosis nostalgie met een snufje jeugdsentiment! 

Want weet je nog dat je vroeger...

... weken voordat de Sint het land in kwam al helemaal zenuwachtig werd? Niet vanwege de cadeaus, maar vanwege het feit dat je helemaal paranoïde werd omdat hij je nu overal in de gaten zou houden. 

... in je Brinta-pap stiekem vijf scheppen suiker deed? En ook een klontje boter. 

... het best wel spannend vond om de telefoon op te nemen? Je had het nog maar net geleerd en je naam zeggen en een vreemde stem horen praten: retespannend. 


... in een telefooncel altijd net deed of je druk aan het bellen was? Je dacht oprecht dat iedereen je geloofde. Niet wetende dat er echt mensen zaten te wachten tot die telefoon vrijkwam. 

... de hond van de buren ging uitlaten, omdat jullie geen hond hadden? En dan achteraf een snoepje kreeg voor het lopen.

... fruit alleen lekker vond als je moeder het in stukjes sneed? En het liefst de appel zonder schil, de banaan geprakt en de mandarijntjes zonder witte velletjes.

.. als je moeder geen fruit klaarmaakte, je je stortte op de babyfruithapjes van Olvarit? Cravings...

... op saaie zaterdagen met je moeder boodschappen ging doen en als dank voor je hulp de Penny of Tina mocht uitkiezen of het muntje uit het karretje mocht houden?

... helemaal verknocht was aan paardentijdschriften en paardenboeken? Je reed dan wel geen paard - want, te duur - maar je wist alles over die beesten. 

... gelijk stopte met krokodillentranen huilen als je 's avonds niet kon slapen en je vader naar boven kwam? Het dreigement 'onder de koude douche' klonk toch niet zo erg aantrekkelijk.

... je eerste mobieltje kreeg? Het was dan wel het tweedehandse exemplaar van je vader, maar man, je hoorde erbij! 


... voordat je op vakantie ging iedereens adressen verzamelde zodat je kaartjes kon sturen? Op de vraag waar je het voor nodig had, verzon je een smoes. Het moest wel een verrassing blijven.

... je eigen restaurantje/theehuis/compleet ingerichte vijf-bij-vijf-villa in elkaar knutselde en je moeder en vader op bezoek kwamen? 

... je op MSN de 'ij' verving voor de 'y', alle klinkers wegliet en alle woorden die eindigde op -er schreef met een -ah? Zoals 'lekkah', 'gekkah' en natuurlijk 'vroegah'.

... als het koffietijd was een klein beetje koffie kreeg met heul veul melk erin? Dat was dan echte kinderkoffie. Of thee met een scheutje melk en dit kinderthee noemde. 

... lekker ongegeneerd in het openbaar aan je kont krabde omdat je jeuk had? Of je onderbroek uit je billen trok, je snot met de hand van je neus veegde of lekker ging neuspeuteren. Love it!


Welke hilarische momenten uit je jeugd kun jij je nog herinneren? 

Lees ook de vorige edities van Vroegâh: The good old days...
Beeld: WeHeartIt