Move over selfie, tijd voor de uglie!

Media door Kristie
Die getuite lipjes, grote ogen en lieflijke gezichtsuitdrukkingen hebben we nu wel gezien. De selfie is nu definitief verleden tijd en maakt plaats voor de uglie! En het woord zeg het al, het is eigenlijk het tegenovergestelde...
 

Want waar je met een zogeheten selfie het allerbeste van jezelf kon laten zien, laat de uglie gewoon een keer je minder mooie kant zien. Scheelt een hoop gehannes met je haar en make-up, toch? Nu zou je denken dat een lelijke foto op je eigen telefoon al erg genoeg is, maar de uglie moet ook daadwerkelijk het internet op en mag gezien worden! Waarom? Omdat iedereen genoeg heeft van de duckface en mooiboys voor de spiegel. Daarom is de uglie ook zo populair. Mensen die het niet kunnen laten om elke 10 minuten een selfie te maken, zorgen nu tenminste nog voor leedvermaak bij vrienden!

De trend begon toen Cara Delevingne, model en actrice, een uglie postte. Ook acteur Ricky Gervais postte een foto van zichzelf in bad... Daar gaat je reputatie.

Ricky Gervais en Cara Delevingne

The ray-gly en de cross-eyed pig nose

The toad en 'the hills have eyes'

Hoe gekker, hoe beter! Deze trend past dus wel bij ons, kunnen we eindelijk eens écht onszelf zijn op een foto. Daarom hebben wij dan ook fanatiek meegedaan aan deze trend! En omdat het vandaag vrijdag is, was het niet zo moeilijk om onszelf lekker te laten gaan...

Marleen probeerde hier de 'fat booth' (midden)... Oftewel: creëer een dubbele onderkin! Aardig goed gelukt, toch?

Fleur probeerde de Puffafish (rechts). Denk hierbij aan mevrouw Puff van Spongebob.

Karin doet een demonstratie van de scrunched up face uglie (midden). Deze look, waarbij je je gezicht verfrommelt, is een van de populairste uglies.

Kristie doet 'the thumb' (links), die waarschijnlijk gebaseerd is op gezichtsuitdrukking die je maakt, als je je thumbs up doet. 

Zoals je wellicht al ziet, is het ons aardig goed gelukt om onszelf zo lelijk mogelijk neer te zetten. En eerlijk is eerlijk, het werd weleens tijd voor wat nieuws. Nu jij!

Wat vind jij van de uglie? Ga je meedoen?

Bron: 1, 2