Selfies op begrafenissen helemaal ?hot?

Vrije tijd door Marleen_S
Een fotomomentje op een speciaal moment in je leven? Niks mis mee. Een close-up van je borsten in de badkamer? Mwuah, eigen keuze. Maar een selfie terwijl je op een begrafenis bent? Raar, maar waar: het is de nieuwste trend.
 
Je lieve omaatje heeft haar laatste adem uitgeblazen. Waar je vroeger normaal gesproken in huilen uitbarstte en kleffe cake en koude koffie dronk op de begrafenis, leg je tegenwoordig dit moment gewoon vast op de gevoelige plaat.
 
Funeral selfie
Het liefst ook nog met de overledene in kwestie erbij. Protesteren kan hij of zij toch niet, want ja, euhm... goed, je snapt het. Wij spotten de 'trend' van de bizarre selfies een tijdje geleden al en plaatsten vol verbazing dit artikel, maar nu lijkt het fenomeen de ‘funeral selfie’ een ware hype te worden.
 

Vooral onder de Amerikaanse pubers komen deze speciale selfies als paddenstoelen uit de grond, aldus The Huffington Post. Op Twitter of Instagram gaan tieners helemaal los. Het zijn vooral de momenten voor of na de begrafenis waarop ze zichzelf even op de foto zetten, maar sommigen deinzen er ook niet voor terug om met open kist en al de camera erbij te pakken...

Speciale Tumblr-pagina
Er is zelfs een speciale Tumblr-pagina gewijd aan deze minder tactvolle manier om degene die het leven heeft gelaten te eren. Met de hashtag #funeral worden de selfies op deze pagina gegooid. De discussie over hoe bizar deze trend is, barst intussen flink los op internet.

Hoe de funeral selfies er ongeveer uitzien? Het resultaat zie je hieronder. Pas op: de twee foto kan voor leZeressen als schokkend worden ervaren.
 
 
Naast het feit dat het behoorlijk ongepast is tijdens de preek van de dominee even een fotootje te maken van jou in je fabulous zwarte jurk, is het ook niet erg netjes om de overleden persoon gewoon online te knallen. Niet zo smaakvol en echt een typisch gevalletje van: nee, gewoon niet.
 
Wat vind jij van de funeral selfies? Een go of een dikke no go?