Verkracht meisje werd levend begraven

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Een Pakistaans meisje werd levend begraven nadat ze verkracht werd. De mannen die haar verkracht hadden dachten dat ze dood was, maar ze was slechts bewusteloos. Eenmaal onder de grond kwam ze bij kennis en heeft ze zich zelfstandig weten te bevrijden. De vader van het meisje meldde de mishandeling meteen bij de politie, maar er werd geen actie ondernomen. Toen een rechter later van het incident hoorde, heeft hij de politie verplicht een onderzoek te starten.

Dit soort extreme zaken lijken vooral ver weg voor te komen (denk aan India, waar groepsverkrachtingen aan de orde van de dag zijn) maar ook hier in Nederland zijn er genoeg slachtoffers van verkrachting. Wekelijks worden er 24 aangiften gedaan van een verkrachting en aangezien naar schatting maar één op de acht vrouwen aangifte doet, kunnen we voorzichtig concluderen dat er bijna 200 verkrachtingen per week plaatsvinden in Nederland.

Stap 1 naar een verbetering is dat we ons ervan bewust zijn dat dit gebeurt, want de kans is best groot dat je ooit met verkrachting in aanraking komt. Hopelijk niet rechtstreek, maar misschien wel doordat een vriendin of kennis van je zoiets verschrikkelijks meemaakt. Stap 2 is actie ondernemen. Als we met zijn allen afspreken dat verkrachting niet geaccepteerd wordt en er niet over zwijgen, dan is dat al een eerste stap in de goede richting.

Doe je mee?


Bron,bron,bron