Lifestyle / Psyche & spiritualiteit
Psyche & spiritualiteit

Vroegâh: the good old days

Vroegâh was alles beter. Met heimwee denken we terug aan de tijd toen we nog krap een meter lang waren en op zaterdag om 7 uur uit bed gingen voor Telekids. Tijd voor een flinke dosis nostalgie met een snufje jeugdsentiment!

Want weet je nog dat je vroeger...

... ongegeneerd lekker kipkluifjes zat te eten in een overvol restaurant? Boeiend dat je helemaal onder de barbecuesaus zat.

... voordat je naar school ging van top tot teen schoongepoetst werd door je moeder? Dan likte ze aan haar duim, wreef kneiterhard over je mondhoeken en jij onderging het allemaal stokstijf met dichtgeknepen ogen.

... een touw knoopte om je trouwe knuffelhond en hem vervolgens ging uitlaten? Alle buurtbewoners die naar je zaten te staren, zag je niet. 


... dat je moeder diezelfde knuffelhond echt niet in de wasmachine mocht doen? Dat was namelijk superzielig. Dus moest hij mee in bad. Dat moest. 

... als je zei dat je van iemand hield je armen helemaal wijd uitstak met de woorden: 'zooooooooooveel'?

... met vriendinnen handstanden tegen de muur maakte? Het liefst ook met inspringen: de eerste deed haar benen wijd, de volgende maakte een handstand in de ruimte tussen de benen. En dan kijken hoelang je het vol kon houden met z'n allen.

... helemaal droog werd geboend door mamslief na het douchen? Alleen deed het wel een beetje pijn soms. Gelukkig kwam dan altijd de bodylotion.

... altijd twee koekjes pakte als het 'snoeptijd' was? En daarna - als de keuken veilig was - nog twee, vlak voor het eten. 

... helemaal in extase was als je met je beste vriendin de klassen rond mocht om uit te delen tijdens jouw verjaardag?

... parfum ging maken van de bloemblaadjes van de mooiste bloemen die je kon vinden in de voortuinen uit de buurt? Het rook echt super... naar... euhm... niks eigenlijk.

... na het parfum tijd was om heksensoep te maken? Een grote emmer vulde je met alle zooi die je maar kon vinden. Takjes, modder, afwasmiddel: echt niks was te gek.


... als je terug van school naar huis fietste op je bagagedrager ging zitten? Gewoon op je zadel was ook maar zo gewoon.

... helemaal verzot was op kneedgum? Serieus, daar kon je alles mee maken.

... elke maand wel een kinderfeestje had? En er was altijd één meisje uit de klas - uiteraard de populairste - die het meest waanzinnige feestje ever gaf. Dan ging je discozwemmen of naar de dierentuin. 

... cola en sinas met elkaar ging mengen en dat heel lekker vond? Dubbel zo zoet, dubbel zo veel prik. Yummy!


Welke hilarische momenten uit je jeugd kun jij je nog herinneren? 

Lees ook de vorige edities van Vroegâh: The good old days...
Beeld: WeHeartIt