Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Test je persoonlijkheid: welk leesteken ben jij?

Ben jij een dubbele punt die altijd al haar vriendinnen aan elkaar voorstelt? Of ben je meer de ‘puntje, puntje, puntje’ en raak je vaak de draad van je verhaal kwijt? Je leestekengebruik zegt alles over je persoonlijkheid…

De punt
De punt is een vrouw die voor zichzelf opkomt. Als ze ergens haar zinnen op heeft gezet, is ze moeilijk meer van gedachten te veranderen. Collega's kunnen dat niet altijd van haar waarderen, maar haar vriendinnen zijn zo dol op d'r omdat ze altijd haar afspraken nakomt. Ze mist alleen soms de spontaniteit, omdat ze alles zo stipt wilt doen.
Goede eigenschappen: Vastberaden, daadkrachtig, je komt snel to the point.
Minpuntje: Je kunt moeilijk tegen kritiek en vat vaak de dingen nét iets te persoonlijk op.
Jouw Ware Jacob: Iemand met net zo'n sterke persoonlijkheid als jij. Een Barack Obama ofzo.

De puntje, puntje, puntje
Jouw verhaal kent diepte- en hoogtepunten, maar is bovenal nogal, euhm vaag. Moppen vertellen kun je bijvoorbeeld al niet: de clou ontgaat je volledig. Je bent liever een muurbloempje die de kat uit de boom kijkt, dan dat je jouw diepste geheimen zomaar op tafel gooit. 
Goede eigenschappen: je houdt het overzicht, kan goed plannen en je bent een goede luisteraar.
Minpuntje: Je vertrouwt mensen bij voorbaat al niet en komt vaak verlegen over terwijl je dat niet bent. 
Jouw Ware Jacob: Deze man moet niet bang zijn veel tijd en energie te steken in het zichzelf bewijzen aan jou. Hij moet 100% voor je gaan.

De komma
Net zoals de komma ben jij eigenlijk de pauze in de zin van het leven. Je doet alles op je dooie gemak en neemt de tijd om van het leven te genieten. Stress komt niet in je woordenboek voor en jouw vrije tijd spendeer je het liefst in de natuur of in een yogahouding in de sportschool.
Goede eigenschappen: Je bent beheerst, maakt goede beslissingen en denkt in oplossingen.
Minpuntje: Bij het kleinste spoortje stress slaan al jouw metertjes op hol.
Jouw Ware Jacob: Een alternatieve man die net als jij ook helemaal zen en biologisch/organisch/veganistisch door het leven gaat. 

Het streepje
Een echte streber, dat ben jij op en top. Je vind je werk heel belangrijk (en je bent er goed in) en doet er alles aan om promotie te maken. Goede ideeën heb je dan ook in overvloed, creatieve geest dat je bent. Het gebeurt je regelmatig dat je tijdens een discussie iedereen onderbreekt. 
Goede eigenschappen: Harde werker, creatief en toegewijd.
Minpuntje: Als haantje de voorste ben je overal als eerste bij, maar dat kan soms nogal arrogant overkomen. 
Jouw Ware Jacob: Hij moet niet vies zijn van een zelfverzekerde vrouw. En hij moet ook niet een te groot ego hebben, want dan gaat het botsen. 


Het vraagteken
JIj bent een durfal. Van een brug springen of gebakken sprinkhanen eten: je pakt elke gelegenheid aan onder het mom van 'je leeft maar één keer'. Door jouw manier van leven ben je een wijzer mens geworden. Je zet daarom vaak vraagtekens bij wat mensen zeggen.
Goede eigenschappen: Een denker én een doener, avontuurlijk en heel spontaan.
Minpuntje: Je bent niet bang om ongemakkelijke vragen aan iemand te stellen, maar daardoor ben je niet altijd even tactisch of beleefd.
Jouw Ware Jacob: Een reiziger die net als jij nog veel van de wereld wil zien.

Het uitroepteken
Jouw mening hoort iedereen altijd als eerste. Zeker als je het ergens niet mee eens bent, kun je heel goed uitleggen waarom. Je krijgt veel respect van mensen en met jouw zelfvertrouwen help jij andere mensen uit de put. 
Goede eigenschappen: Je hebt overredingskracht, bent een goede spreker in het openbaar en je bent extravert.
Minpuntje: Je overschreeuwt de boel nogal soms, wat je collega's en vriendinnen irriteert.
Jouw Ware Jacob: Iemand die niet bang is om je een beetje tegengas te geven.
 
De dubbele punt
Jij houdt van een feestje. Het liefst trek jij er elke vrijdag- en zaterdagavond op uit. Dat verklaart ook jouw enorme vriendenkring. Gelukkig stel jij iedereen altijd aan elkaar voor, waardoor je soms (met jouw romantische ziel) ook voor Cupido speelt: een echte matchmaker!
Goede eigenschappen: redder in nood, trouw aan vriendinnen en extreem gul.
Minpuntje: Je vergeet vaak je eigen grenzen aan te geven waardoor je ook geen nee durft te zeggen.
Jouw Ware Jacob: Jij bent er altijd voor iedereen, dus hij moet je lekker in de watten leggen. Een romantische prins op het witte paard.

De 'tussen haakjes'
Net zoals de haakjes in een zin sluit jij jezelf weleens buiten van de rest. Je bent niet echt te porren om een hele avond in een groot gezelschap te verkeren. Nee, liever zit jij als een echte huismus thuis voor de buis. Of hang je gerust uren met een vriendin aan de telefoon. Zolang je maar op je eigen bank zit.
Goede eigenschappen: loyale partner, goede (toekomstige) moeder en handige Harry in huis.
Minpuntje: Doordat je zo introvert bent, mis je veel in het leven. 
Jouw Ware Jacob: Iemand die het leuk vindt veel dingen samen te ondernemen. Samen uit, samen weer thuis.

En dan rest ons de vraag: in welk leesteken herken jij jezelf het meest?