Een professionele knuffel: de oplossing tegen eenzaamheid?

Psyche & spiritualiteit door Kristie

Sommige mensen hebben een partner die ze kunnen knuffelen wanneer ze dat maar willen. Maar toch zijn er veel eenzame en/of depressieve mensen, meer dan we denken. Is een knuffel van een pro dé oplossing?

Stel je eens voor: je voelt je eenzaam, hebt behoefte aan warmte en genegenheid en wilt graag een knuffel. En dan niet van je hond of kat, maar van een echt, bestaand persoon. Dat kan. De 29-jarige Samantha uit Portland is namelijk professioneel knuffelaarster. Niet echt een alledaags beroep, als je het ons vraagt. Maar daarom des te interessanter.

Samantha omschrijft zichzelf als een zeer gevoelig persoon en was vroeger fitnesscoach. En hoewel je het liefst een knuffel krijgt van iemand uit je nabije omgeving (zonder ervoor te hoeven betalen), doet Samantha het tegenovergestelde: zij knuffelt vreemden. "Soms is een goede knuffel voor mensen echt een oppepper. Dit beroep vereist ook bepaalde vaardigheden. Het is belangrijk dat je een persoon op het juiste moment en op de juiste manier aanraakt. Het is een heel specifiek beroep", aldus Samantha.

Meer dan een knuffel

Om te voorkomen dat sommige mensen misschien meer willen dan alleen een knuffel, spreekt ze met een nieuwe klant als eerste op een openbare plek af. Ze vertelt deze klant dan dat hij haar alleen aan mag raken op een manier die gepast is. Als voorbeeld geeft ze hierbij de aanrakingen die je ook bij een kind zou doen. "Het gaat totaal niet over de volwassen kant van aanrakingen", vertelt Samantha op haar site. Veel van haar klanten, die 's nachts knuffelsessies tegen een vooraf bepaald tarief 'bestellen', zijn alleenstaande ouders of mensen met een klinische depressie. 

Come to mama

Maar zo'n knuffel, hoe gaat dat dan? Nou, er zijn zelfs verschillende technieken met een bijbehorende naam, aldus Daily Mail. Zo heb je de 'tandem', en dat is eigenlijk gewoon lepeltje-lepeltje liggen met haar klanten. Maar je hebt ook de 'come to mama', waarbij de knuffelaarster achter haar betalende klant gaat zitten en de klant op haar schoot mag leunen. Terwijl hij lekker ligt wordt zijn hoofd ook nog gemasseerd. Om de hele ervaring voor haar klanten persoonlijk te maken, speelt Samantha hun favoriete muziek af tijdens de sessies. 


fout in embed: media provider niet ondersteund

Zoals je hierboven al las, zijn deze knuffeldiensten natuurlijk niet gratis. Ze vraagt € 45 voor een uurtje troetelen. Op haar website schrijft ze het volgende: "Aanrakingen hebben de macht om ons te troosten, te genezen, ons aan te moedigen en bovenal te accepteren dat we niet alleen zijn. Mijn leven zit vol positiviteit en ik wil niets liever dan dit aan de wereld te laten zien." 

Wat denk jij? Helpt een professionele knuffel tegen eenzaamheid?

Beeld: YouTube