De winterse wenkbrauwtrends van 2013

Gezicht door Marleen_S
Gooi je pincet maar in de prullenbak, want in 2013 hoor je er pas echt bij met twee dikke tapijtjes boven je ogen. Niet gezegend met een flinke wenkbrauwdos? Dan plak je ze volgens de trends ook ‘gewoon’ op of scheer je ze weg.
 
Een flinke bos hout voor de deur, euhm, je ogen: dat is het helemaal in beautyland. The bigger, the better en daarom laten we onze wilde wenkbrauwharen lekker los. Natuurlijk wel netjes in model gebracht met wat wenkbrauwgel om een compleet oerwoud te voorkomen. Hoe dan ook, je bent er als de kippen bij als je deze trends je eigen maakt. Wel voor echte durfals!
 

Doe je de Miley of de Lady Gaga?

Gebleekt à la Miley
Is dat dunne streepje wat je ooit in de jaren ’80 zorgvuldig steeds meer en meer wegplukte nu bijna helemaal verdwenen? En lijken die haarzakjes compleet te zijn uitgedroogd en groeien er al jaren geen haartjes meer boven je ogen? Ga dan voor de gebleekte look à la Miley Cyrus.
 
Vele celebs gingen je al voor, dus why wait? Je kunt het ‘professioneel’ bij de kapper om de hoek doen, maar een simpel kitje van de drogist volstaat ook. Kwestie van goed laten intrekken. Resultaat: voor het oog bijna onzichtbare wenkbrauwen. Niemand die je meer betrapt op je Bitchy Resting Face, want zo krijg je pas echt die mysterieuze blik.
 
Celebs gespot: Lady Gaga, Miley Cyrus en Lara stone
 
Fake fur
In een ver tienerverleden heb je vast weleens van die oversized nepwimpers opgeplakt voor de plaatselijke schooldisco. Tegenwoordig zijn nepwimpers wat beter geïntegreerd in het straatbeeld en heb je ze in vele vormen, soorten en maten.
 
De makers van de zogeheten fake fur wenkbrauwen bedachten een oplossing voor vrouwen die van nature - of door slechte epileerkeuzes - haast geen wenkbrauwen hebben: namelijk nepwenkbrauwen. En ze zijn geheel gemaakt van nepbont. Maar aangezien nepbont vaak echt blijkt te zijn (!!), raden wij dit absoluut niet aan. Want grote kans dat dit dus ook echt bont is...
 
Hoe het werkt? Kleine ienie-mini haartjes worden individueel tussen je wenkbrauwharen geplaatst door een specialist. Na ze op maat te hebben geknipt en te hebben gekleurd in de gewenste tint, blijven de haartjes zeker voor een paar weken zitten. Want net zoals gewone haren vallen ze vanzelf een keer uit.
 
Celeb gespot: Tot nu nog niemand, maar wellicht is het één van Hollywoods best bewaarde geheimen…
 

Vliegende tapijtjes
Ben je juist iets te veel gezegend met je wenbrauwhaar? En blijf je elke week sjorren aan die haren om de boel in bedwang te houden? Dan kun je beter de waxstrips even laten staan, want dikke en volle wenkbrauwen zijn juist nu heel erg gewild.
 
De truc om het bosje mooi in model te krijgen is om alleen de zeer ver verdwaalde haartjes weg te halen. Heb je nog een paar kale plekjes tussen de haartjes inzitten? Dan kun je deze lichtjes inkleuren met een goed wenkbrauwpotlood. Een wenkbrauwpoeder werkt ook, maar deze kun je beter gebruiken om je volle wenkbrauwen een intensere kleur te geven.
 
Celeb gespot: Kate Middleton en Cara Delevingne
 
Zwart getekend
Houd je wel van een beetje edgy, dan kun je deze kerst voor de donkere look gaan. Gebruik je zwarte eyeliner niet alleen voor een strak lijntje boven of onder je oog, maar zet hem ook in om je wenkbrauwen te kleuren.
 
Waar we vorig jaar rondliepen met wenkbrauwen vol steentjes en glitters (volgens modeland), is het nu meer de trend om strak en minimalistisch daarboven te gaan. Wat ons betreft, is het heel leuk voor een euhm, gothic themafeestje, want om zo aan het kerstdiner te zitten is ietwat heftig wellicht. Wat denk jij?
 
…Unibrow?
Ook gespot op de catwalk: jawel, de unibrow. Een heel erg verder dan ver van je bed-show, maar het schijnt weer helemaal ‘in’ te komen. Wij zetten de trend even in de beauty-ijskast.
 
Welke trend(s) durf jij best aan deze winter?