Lifestyle / Media
Media

Waar we in 2014 wel klaar mee zijn

Elk jaar heeft zo zijn ups en downs, trends en zaken waar men zich te veel mee bezighoudt. Bepaalde dingen wil je dan ook liever achter je laten en in 2014 niet meer tegenkomen. Hier zijn wij in ieder geval klaar mee!
 
Superfoods, Nike running app-status updates & 38 work-outs per week
Healthy, green, eco, biobio en sporty waren dé woorden in 2013 waar menig statusupdate op Facebook of post op Instagram mee gehastagd werd. Hartstikke leuk natuurlijk, want gezond leven kunnen we alleen maar aanprijzen. Maar echt. Het was Too. Fucking. Much. Iedereen leek ineens 38 kilo af te vallen binnen een maand en niks viel meer onder de noemer gezond. Brood is sinds 2013 ineens ongezond. Ook alles wat niet biobio is, mag de prullenbak in. Tijdens de lunch worden we aangekeken als we geen salade eten. Echt, we trekken het niet meer. Waar is de tijd gebleven dat we als lunch een broodje kroket mochten verorberen zonder dat Cindy van Sales ons wees op die 93873 calorieën die daarin zitten? En since when is twee keer per week een rondje hardlopen niet meer genoeg? Waarom moet dit tegenwoordig opgevolgd worden door 84 push ups en 875 sit ups? We hebben het geprobeerd, hoor. Maar na drie weken haakten we af. We waren ka-pot.
 

Angorawol
Vrolijk shoppen we er begin van de maand op los: hatsaaa! Angoratruitje hier, wollen sjaal daar, om dolgelukkig de sneeuw in te duiken in onze nieuwe, fluffy outfit. Tot er een afschuwelijk filmpje van PETA viraal ging, waarin men liet zien dat angorawol op een ver-schrik-ke-lijk-e manier verwerkt wordt. En dus zijn we in één klap genezen van onze angoratruitjes. En eigenlijk ook van bont - voor zover we dat nog niet waren.
 
Selfies/belfies/lelfies
Naast alle foto’s van lijnzaad, groene shakes en vis met drie uitgekookte doperwten, waren er nog de selfies. Want als je dan eenmaal in shape bent, moet je wel mensen hebben om het aan te laten zien. Waarom doe je het anders? En dus schoten we massaal foto’s van onszelf thuis op de bank, met onze lover, in de sportschool, met onze kanariepiet, halfnaakt om wat aandacht te krijgen en ondersteboven in een lamp aan het plafond. Vinden onze volgers leuk dachten we. Guess what: dat vinden we niet (meer). Wij willen eigenlijk alleen nog maar uglies zien in 2014.
 

Sylvie & Sabia-gate
Och, och, och: wat begon het jaar rampzalig voor de familie van der Vaart. Eerst kwam het verhaal naar buiten dat Rafael Sylvie had geslagen en dat ze gingen scheiden. Toen bleek dat dit niet waar was. En toen toch weer wel. Of niet. Hè?! Vervolgens ging het gerucht dat Nikkie - ‘ik ben heel gelukkig met mijn vriend’ - Plessen de oorzaak was van de scheiding tussen Sylvie en Rafael. Maar dit was niet zo. (En later toch weer wel – deels dan.) Daarna kreeg Sylvie met een of andere onbetrouwbare Franse baguette die eerst miljonair was, en later toch weer niet. Dus verkocht-ie z’n verhaal maar om nog wat centjes bij elkaar te sprokkelen. En toen kwam het hoogtepunt in de Sylvie en Rafael-gate: voormalig BFF Sabia-met-die-moeilijke-achternaam-maar-toch-ook-weer-niet-want-die-was-inmiddels-ook-weer-gescheiden, bleek het met Rafael te doen! Najaaa! Logischerwijs ontstond er een bitchfight tussen Sab en Syl over dat Syl ook regelmatig een scheve schaats reed, maar wat Sab natuurlijk niet mocht zeggen. Uiteindelijk leek het allemaal goed: Syl was happy single en Sab & Raf waren dolgelukkig mét een kindje op komst. Helaas werd hun dochtertje stilgeboren. En Nikkie - ik haal mijn inspiratie voor mijn kledinglijn vooral bij Zoe Karssen vandaan - Plessen bleek toch te fiezelefozelen met Raf. Jezus, we hebben lamme handen van het tikken. Daarom: in 2014 willen we hier niks meer over horen.
 
Twerken
Wat het verschil is tussen schuren, daggeren en twerken, weet niemand, maar het is toch écht een nieuwe rage, dat twerken. En ontzettend stijlvol. Vooral als Miley het in een huidkleurig pakje met een grote schuimrubberen vinger doet. Je moet ook ritmisch heel goed onderlegd zijn, wil je zo’n twerksessie tot een goed einde brengen. Echt hoor. En het is ook heus een hele goede work-out. Je traint namelijk écht heel veel spieren. Ja doei. Wij gaan volgend jaar weer gewoon hiphoppen.
 
 
Hipsterbaarden
Je kon er in Amsterdam niet omheen afgelopen jaar: overal zagen we mannen met lange, schmützige baarden. Vaak durfden we niet te dichtbij te komen, omdat we bang waren dat er beestjes in die baarden schuilden die zouden overspringen op ons hoofd. Of halflauwe etensresten die zouden blijven plakken aan ons gezicht. Daarom: baarden zijn voor mannen van 40 plus, baarden zijn een beetje vies en baarden zijn ongelooflijk lelijk. Weg ermee in 2014.
 
Tinderen
Ineens was het de nieuwe datinghype: Tinder. Binnen een week zat heel vrijgezel Nederland op Tinder om andere leuke en minder leuke vrijgezellen in de omgeving te beoordelen en er vervolgens wel of niet mee te sjetten. We hopen natuurlijk met heel ons romantische hart dat het heel wat relaties heeft opgeleverd. Maar tot nu toe zien we vooral veel komische, tragische en lachwekkende verhalen voorbij komen.
 

Talentenjachten
We hoopten eigenlijk dat de talentenjachthype ergens in 1998 al voorbij zou zijn, maar helaas, pindakaas: nog steeds staan we elk weekend uit verveling een beetje te staren naar The Voice, Holland’s Got Talent en X Factor. Af en toe wisselen de juryleden een beetje met elkaar af of stappen ze over naar een ander enerverend programma, of worden er wat ‘nieuwe elementen’ aan het programma toegevoegd (lees: de Blind-Blind auditions in plaats van de Blind auditions, jahaa!). Vervolgens doen de juryleden elk jaar nóg meer overdreven. Maar het blijven nog steeds talentenjachten die vrij weinig nieuwe artiesten opleveren. Next!
 
Modebloggers die rare poses aannemen
Al die mode- en beautybloggers groeien als appels aan de boom. Iedereen wil tegenwoordig zijn of haar plekje op het web bemachtigen om... ja, waarom eigenlijk? Om je schrijfkunsten te tonen? Mmmm… veel modebloggers plaatsten eigenlijk vooral foto’s. Nja, om jezelf te laten zien dus. In je nieuwste outfit. Want dat is leuk en heel interessant. En iedereen wil weten wat jíj aanhebt, toch? En dus maak je foto’s met hele rare poses. Waarin je ‘spontaan’ naar je eigen outfit kijkt als de foto wordt genomen. Wij pleiten voor een tegenoffensief in 2014: een modeblog waarin je je oudste, afgedankte kleding laat zien, met een plastic Albert Heijn-tas om je arm. En een onopgemaakt slaperig hoofd dat recht in de lens kijkt.

Wij willen meer!
Waar we in 2013 van geproefd hebben en wat we daarvan nog veel vaker willen zien in 2014? Roy Donders-huispakken, Roy Donders' harde krullen, onesies, de stem van Miley Cyrus (niet de twerkingmoves) en Geer & Goor in één tv-pogramma.

Wat wil jij in 2014 niet meer terugzien?