Superfoods? Superonzin, volgens Foodness.nl

Eten door Kristie
We kennen het allemaal wel: je slaat kilo's quinoa in en maakt liters smoothies, maar eigenlijk vind je al die superfoods maar smakeloos. De oplossing? Foodness.nl: zij geven je de hele maand alternatieven voor superfoods!

Wie, wat, waar? Wij stellen jullie graag voor aan ons nieuwe zusje: Foodness.nl! Eindelijk een online platform over gezonde voeding dat aansluit bij onze behoeften! Waarom? Omdat Foodness vooral gaat over lekker eten, met als leuke bijkomstigheid dat het bijvoorbeeld suiker-, lactose- of glutenvrij is. Daarnaast vind je op de site talloze recepten waarbij je kunt zoeken op type gerecht, de menugang en natuurlijk het soort dieet. Vegetarisch, rauw of veganistisch… You name it, Foodness has it! 


Marketinghype

Ook lees je op Foodness.nl wekelijks blogs van health- en foodbloggers. Zo werden er bijvoorbeeld feitjes en fabels over superfoods achterhaald. Hoe gezond zijn ze nou eigenlijk? Hebben we niet te maken met een marketinghype? En moeten deze producten per se uit een bergdorpje vanuit de Himalaya komen? En als je dan iets gezonds wil eten is het ook weleens fijn als het wél lekker is. Natuurlijk bevatten superfoods veel extra voedingsstoffen, maar zijn ze echt gezonder dan voedingsmiddelen zonder de benaming ‘superfood’? 

Alternatieven voor superfoods

‘Super’ is dus vaak dichterbij huis dan je denkt! En daarom heeft Foodness.nl een lijst van alternatieve superfoods opgesteld. De hele maand januari staat in het teken van deze alternatieven, inclusief recepten met deze producten. De eisen aan deze alternatieven? Het product moet niet te duur zijn, lokaal geproduceerd worden, lekker zijn en veel nutriënten bevatten. Op deze manier wordt het voor iedereen makkelijk om gezond te eten, zonder al je eetgewoontes radicaal om te hoeven gooien! Wat gezonde voeding volgens Foodness.nl is? Gezonde voeding bevat wat je lichaam nodig heeft: vitamines, essentiële aminozuren (uit eiwitten), essentiële vetzuren (uit vetten) en mineralen (onder andere kalk, ijzer, jodium). 


Foodness

Naast interessante en ophelderende blogs en een brede keuze aan recepten heeft Foodness ook nog een eigen webshop met allerlei soorten gezonde voedingswaren! Wil jij op de hoogte blijven van alle alternatieve superfoods? En heb je behoefte aan lekkere, gezonde recepten en een dosis inspiratie? Klik hier om naar Foodness.nl te gaan en klik hier om naar de Facebook-pagina te gaan! 

P.S. Eigenaresse en hoofdredacteur Claartje was gisteravond bij Editie NL te zien over superfoods. Check het fragment hier!

Wat vind jij van ons nieuwe zusje Foodness?